Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Presentatie over de tijd voor 1572

Presentatie over de tijd voor 1572

Tijdens de zomermaanden is er in het Hof een presentatie over de tijd voor 1572, toen Dordrecht nog een katholieke stad was en tal van kapellen en kloosters telde zoals Het Hof. Het huidige Hof was vanaf het einde van de dertiende eeuw tot aan 1572 namelijk het belangrijkste Augustijnenklooster van de Noordelijke Nederlanden.

Bijzonder is dat het anno 2011 het enige voormalige Augustijnenklooster in Nederland en België is, waarvan nog grote delen bewaard zijn gebleven. Zowel de kloosterkerk (de huidige Augustijnenkerk), de kloosterhof, kloostertuin, de refter (nu Statenzaal), het dormitorium (slaapzaal) en de kelders maken nog steeds deel uit van de Dordtse historische binnenstad.

Augustijnenklooster presentatie: 3 juli tot en met 25 augustus
Openingstijden: Woensdag t/m zaterdag: 11:00-17:00 uur. Zondag 13:00-17:00 uur.

Entree gratis.

Wanneer?
Van 3 juli 2011 00.00 uur tot 25 augustus 2011 00.00 uur
Organisator
DiEP
Locatie:
Hof 12
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.