Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Opening Jan Hensema expositie

Opening Jan Hensema expositie

Het tijdperk Hensema begon in 1971 toen zijn tekeningen in dagblad de Dordtenaar kwamen. Een aantal jaren geleden, na dagbladreorganisaties, kon Hensema verder in weekblad Dordt Centraal.Jan maakte ook ansichtkaarten van Dordt. Vooral zijn sneeuwkaarten kregen een grote bekendheid. Volgens sommige Dordtenaren betekende Dordrecht in de sneeuw zelfs Hensema weer. Ook voor het archief heeft Jan Hensema veel vastgelegd, zodat hij in de volgende eeuw nog zeker bekendheid zal houden als de man die de stad veertig jaar tekende.

Jan Hensema werd geboren op 30 juni 1944 te Dordrecht. Iedereen kent hem, maar vooral kent men zijn tekeningen van stad en streek. Van jongsaf aan is hij bezig met tekenen. Hij volgde de L.O. opleiding tekenen, maar ging vervolgens een heel ander vak in, namelijk dat van glazenier. In zijn vrije tijd volgde hij een opleiding aan de Rotterdamse Akademie voor Beeldende Kunst, o.a. bij de in 1984 overleden beroemde stadsgenoot Otto Dicke.

Kijk voor meer informatie op de website of op www.janhensema.nl

Wanneer?
5 oktober 2011 van 00.00 tot 00.00 uur
Organisator
de Bibliotheek A tot Z
078 620 55 00
service@debibliotheekatotz.nl
Locatie:
Centrale Bibliotheek, Groenmarkt 153
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.