Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Concert Simcha

In oktober geeft de zanggroep Simcha uit Oekraïne voor het eerst een aantal concerten in Nederland. Vandaag dus in Dordrecht.

Het koor bestaat uit zeven vrouwen, onder wie dirigente Natalia Bakhchevan. De meesten van hen werken voor de Joodse hulpverleningsorganisatie Hesed. Drie van de zeven zangeressen zijn Joods. Meestal treedt Simcha (Hebreeuws voor vreugde) in Oekraïne op, maar inmiddels is het koor al twee keer in Polen geweest.

Het concert wordt afgewisseld met een toespraak van Koen Carlier over de vijftien jaar geleden begonnen actie ‘Breng de Joden Thuis’, de langstlopende actie tot nu toe van de stichting Christenen voor Israël.

Ruim honderdduizend Joden uit met name de voormalige Sovjet-Unie hebben via deze financiële actie hun land kunnen verlaten om in Israël een nieuw bestaan op te bouwen. Het daarvoor benodigde geld kwam en komt binnen via de achterban van Christenen voor Israël.

Koen Carlier is namens deze stichting al jarenlang veldwerker in het gebied waaruit deze Sovjet-Joden – eerst per touringcar, daarna via een grote luchthaven – naar Israël, naar Huis, vertrekken.

Zaal open vanaf 19:00 uur.Toegang is gratis, maar er is wel een collecte.

Wanneer?
19 oktober 2011 van 19.30 tot 00.00 uur
Organisator
Christenen voor Israël
Locatie:
in De Wijnstok, Dubbelsteynlaan West 70
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.