Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Huiskameravond Ontmoeting van kerkculturen

Vandaag wordt de vijfde in een reeks huiskameravonden gehouden ten huize van Ton Delemarre en Ada d'Hamecourt.

Dit maal spreekt Ron Gennisse, voormalig oudste en oud-kerkbestuurslid van de Volle Evangelie Gemeente Eljakim te Dordrecht over de overtuigingen en de cultuur van de Evangelische en of Pinkstergemeente. De verschillen en overeenkomsten met een hoogkerkelijke gemeente als de Oud Katholieke Kerk zullen in de gesprekken met de aanwezigen tot een boeiende discussie kunnen leiden onder meer over de nadruk op Gods Geest als evangelische inspiratie, de andere invulling van het voorgangersambt en de veel vrijere liturgie bij de evangelische kerken.

De gedachte van deze ontmoeting, die ook toegankelijk is voor ieder die belangstelling heeft om kennis te nemen van het geloofsgoed van deze onderling zo verschillende kerkgenootschappen, die beide toch gebaseerd zijn op hetzelfde evangelie, is om elkaar te bemoedigen en van elkaar te leren.

Ron Gennisse, die ook bekend is als beeldend kunstenaar, heeft een aantal contacten binnen de OKK en ervaart deze als inspirerend en verrijkend evenals de vieringen, die hij heeft meegemaakt in het historische kerkje aan de Voorstraat.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via telefoon of email. De toegang is vrij.

Wanneer?
27 oktober 2011 van 20.00 tot 00.00 uur
Organisator
Ton Delemarre en Ada d'Hamecourt
613 94 65
tonada@planet.nl
Locatie:
Koningin Wilhelminastraat 40
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.