Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Lezing Maarten van Buuren

Lezing Maarten van Buuren

Vandaag geeft Maarten van Buuren een lezing bij boekhandel Vos & van der Leer over zijn boek De afrekening, ontmaskering van het gewapend verzet.

In De afrekening brengt Maarten van Buuren belastende informatie over het verzet in Zuid-Holland aan het licht die na de oorlog doelbewust in de doofpot is gestopt. Hij laat zien hoe er in de officiële geschiedenis is gesjoemeld met de bronnen - eerst in het verzetsboek het grote Gebod en later in het daarop gebaseerde standaardwerk het Koninkrijk der Nederlanden in de Tweede Wereldoorlog van Lou de Jong.

Gratis toegangskaarten voor deze lezing zijn te halen bij alle filialen van boekhandel Vos & van der Leer. Wees er wel snel bij, want er zijn maar een beperkt aantal kaarten.

Maarten van Buuren is schrijver van de boeken Kikker gaat fietsen, Hoofd van mijn dromen en Iris. Van Buuren is hoogleraar moderne Franse letterkunde aan de Universiteit Utrecht. Ook schrijft hij regelmatig over geschiedenis, kunst en literatuur voor de Groene Amsterdammer en NRC Handelsblad.

Wanneer?
2 november 2011 van 20.00 tot 00.00 uur
Locatie:
boekhandel Vos & van der Leer, Voorstraat 258A
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.