Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Lezing Chinese keramiek door Petra van Heesbeen

Lezing Chinese keramiek door Petra van Heesbeen

Vandaag vindt een boeiende lezing Chinese keramiek plaats door de bekende keramiste Nirdosch Petra van Heesbeen. Zij is een aantal keren naar China gereisd om zich te verdiepen in de geschiedenis van het Chinese porselein en heden en verleden wordt uitgebreid in deze lezing toegelicht en omlijst door een diavoorstelling. De entreeprijs bedraagt € 10,-. Graag vooraf kaarten reserveren via website en telefoonnummer.

Nirdosh Petra van Heesbeen is een vooraanstaande keramiste in Nederland met zeer sterke wortels in het mekka van de keramiek in La Borne in Frankrijk. Sinds het begin van de jaren zeventig werkt ze afwisselend in Nederland en Frankrijk met houtovens en zoutglazuur. Deze traditionele keramiek technieken hebben hun oorsprong in het begin van onze jaartelling. Petra heeft ondermeer een drietal reizen gemaakt naar China. China is de oorsprong van alle keramiek. Het land is beroemd om zijn porselein van voor onze jaartelling, maar heden ten dage werken tienduizenden keramisten in China in grote concentraties om keramiek te vervaardigen. Vanuit Nederland neemt de interesse voor Chinese keramiek toe en vindt uitwisseling plaats tussen Nederlandse keramisten en Chinese pottenbakkers. Petra is een veelgevraagde gastcurator voor keramiektentoonstellingen en kan zeer boeiend vertellen over het wordingsproces van klei tot handgestookt keramiek. Daarnaast is een video gemaakt waarin het totale proces gedetailleerd wordt uitgelegd. Deze lezing is een aanrader voor iedereen die keramist is en voor alle kunstliefhebbers die het proces van klei tot eindproduct willen doorgronden.

Wanneer?
19 november 2011 van 20.00 tot 00.00 uur
Locatie:
in de Berckepoort, Voorstraat 220
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.