Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Interview Wil Boesten door Kees Voorbij

Het SchrijversPodium Dordrecht en Stichting Perspektief organiseren een lezing van de Dordtse auteur en vertaler Wil Boesten over zijn nieuwe genomineerde roman Tot de Regen Komt. Boesten leest voor uit zijn boek, en wordt geïnterviewd door Kees Voorbij. Geïnteresseerden zijn welkom de lezing

Wil Boesten Schrijver
Wil Boesten debuteerde in 2007 met de roman Spiltijd. Sindsdien verscheen kort verhalend en essayistisch werk van hem in onder meer De Revisor en De tweede ronde. In 2010 verscheen de lezing De gedroomde stad en schreef hij de korte theatermonoloog Hubertus voor het BIES-festival 2010. Boesten werkt daarnaast als literair vertaler van onder meer Markus Werner, Joseph Roth, Albert Vigoleis Thelen en meest recent Ernst Jünger (Luitenant Sturm, oktober 2009). Zijn nieuwste boek, Tot de regen komt, was genomineerd voor de Halewijnprijs 2011.

Het verhaal
Juni. De hitte breekt alle records. Vier vrienden besluiten de door de stroomuitval geteisterde stad te verlaten: Emidio, kok en voormalig wonderkind, zijn oudste vriend Mondo, die zijn leven aan het theater heeft gewijd en Paolo Lentini, een uitgetreden kloostermonnik en diens vrouw Neva. Ze willen hun toevlucht zoeken bij hun gezamenlijke vriend Michele, die teruggetrokken leeft in een patriciershuis in een vervallen rotsdorp. Wat weerhoudt hen, nu het internationale festival waarmee hun levens zo nauw verweven waren aan wanbeleid ten onder is gegaan? Op de ochtend van vertrek blijkt Neva verdwenen. De drie mannen vertrekken zonder haar. Op de rots dringen herinneringen aan zijn nederlagen en de dubbelhartige vriendschap met Neva zich aan Emidio op. Ontsnappen aan jezelf blijkt even onmogelijk als ontkomen aan de hitte. Langzaam sluit de ongedurige kwaadheid Emidio in. De extreme omstandigheden zetten de verhoudingen in het oude huis steeds verder onder druk. Tegen een apocalyptisch decor komt het tot een groteske confrontatie.

Toegangsprijs: € 7,50 Kaarten zijn te koop bij Boekhandel de Bengel, bij de Bibliotheek A tot Z of via de website van het SchrijverPodium.

Wanneer?
22 november 2011 van 20.00 tot 00.00 uur
Locatie:
Pictura, Voorstraat 190
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.