Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

TEDxSalon

Tijdens deze Salon wordt de gehele dag verbinding gemaakt met TEDxAmsterdam. Vanuit de Stadsschouwburg kunnen met een liveverbinding de inspirerende ’18 minutes’ voordrachten simultaan en in groepsverband ook in Dordrecht worden gevolgd. Thema en programmering zijn ook dit jaar weer uitermate uitdagend, innovatief en inspirerend. Onder het thema Human Nature wordt de mens centraal gesteld. Een gevarieerd aantal binnen- en buitenlandse sprekers als oud generaal van de Nederlandse strijdkrachten Van Uhm en journalist Joris Luyendijk formuleren hun veelal innovatieve visie in aansprekende presentatiestijlen.

Het thema human nature bestrijkt een diversiteit aan onderwerpkeuzes. Dit is dan ook terug te vinden in de gevarieerde programmering die recentelijk door TEDxAmsterdam is gepresenteerd. Ieder vanuit hun eigen interessegebied zoals natuurbehoud, biotechnologie, maatschappelijke psychologie, experimentele biologie, onderwijs, cultuurwetenschap, muziekleer, nieuwe media en meer, worden oude inzichten opnieuw geevalueerd en nieuwe voortschreidende inzichten gedefinieerd. Alles onder de noemer van TEDx, ideas worth spreading. Ideeën komen in deze editie van TEDxAmsterdam o.a. van Alan Smith [wilderness vision], Andrew Hessel [Pink Army Cooperative], David Lentink [wageningen universiteit], Esra’a Al-Shafei [mideastyouth.com], Eveline Crone [universiteit Leiden] en Gary Wolf [wired magazine]

Vanuit de visie dat er niet alleen behoefte is aan nieuwe ideeën, maar vooral ook aan mensen die er vorm aan geven, introduceerde TEDx ook de werktitel ‘ideas worth doing’. Vanuit deze strategische intentie volgde o.a. het idee van de zgn. simulcast, waardoor zoveel mogelijk mensen, bij voorkeur in groepsverband, de presentaties live kunnen volgen. Eveneens vanuit zoveel mogelijk ‘satellietlocaties’ in het land. Initiatiefnemer van TEDxDordrecht Remco Verkerk heeft zich met enthousiasme voor de dordtse licentie ingezet, en inmiddels ook ontvangen, zodat er 25 november liveverbinding kan worden gemaakt met TEDxAmsterdam.

Als ‘satellietlocatie’ voor de TEDxSalon heeft Worklounge in de Wijnstraat 95 hun inspirerende ruimte beschikbaar gesteld. Worklounge waarborgt eveneens een aangenaam verblijf in hun locatie met verse koffie en smaakvolle [lunch]gerechten. In het verloop van de avond zal een genoeglijk glas wijn ook niet ontbreken. De toegang voor deze TEDxSalon in Worklounge is gratis. In de geest van TEDx ideas worth doing introduceert Worklounge het idee ‘waardebepaling achteraf’. Dit houdt in dat niet Worklounge de waarde bepaalt van hetgeen de gasten tijdens dit event hebben genuttigd, maar de gasten zelfbepalend zijn in de waarde van hun ‘donatie’. Een deel van deze donaties zullen worden benut ter stimulering van een creatief talent of idee in Dordrecht. Zodat ook hier in Dordrecht de visie ‘ideas worth doing‘ ook financieel en waardevol wordt verspreid.

Toegang gratis.

Wanneer?
25 november 2011 van 09.00 tot 21.00 uur
Locatie:
Worklounge, Wijnstraat 95
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.