Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Tragedies to Remember productions Ghetto

Tragedies to Remember productions Ghetto

Een toneelstuk van Herman Heijermans – door theatergroep Grand Cru ruim 100 jaar oud en toch verrassend actueel in haar kijk op de multiculturele samenleving

Stichting Tragedies to Remember brengt als flankerende activiteit het toneelstuk Ghetto naar Dordrecht. Dit in Nederland nauwelijks bekende stuk van Herman Heijermans uit 1898, dat in met name Amerika tientallen keren werd opgevoerd, komt éénmalig in Dordrecht op de planken.

Een ’burgerlijk treurspel in drie bedrijven’ noemde Heijermans zijn ’Ghetto’. Het werd na de première op Kerstavond 1898 een doorslaand succes. Een aantrekkelijke jongen is verliefd op het dienstmeisje van zijn vader, zij is in verwachting. Ze willen dolgraag trouwen. Hun liefde zal alle barrières overwinnen. En die zijn er vele. De vader wil er niet van horen en hij heeft het gelijk van traditie, stand en geloof aan zijn zijde. Het milieu waartoe de jongen behoort ziet zijn leden niet graag trouwen met een buitenstaander van een ander geloof.

Dit zijn niet de ingrediënten van een hedendaags immigrantendrama vol hoofddoekjes en koranverzen. Het is de kortst mogelijke samenvatting van het toneelstuk ’Ghetto’ dat Herman Heijermans meer dan honderd jaar geleden schreef.

Toegangskaarten EUR 10,00 – studenten en scholieren EUR 5,00.
Gezien de beperkte plaatsruimte is reservering wenselijk dmv een e-mail onder vermelding van: naam – adres – aantal plaatsen.

Wanneer?
29 november 2011 van 20.15 tot 00.00 uur
Locatie:
theaterzaal de Berckepoort Voorstraat 220
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.