Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Jazz and Beyond - afrobeat

Jazz and Beyond - afrobeat
Deze editie van Jazz and Beyond staat in het teken van de formatie Koffie uit Amsterdam. Zij brengen de afrobeat op geheel eigen manier.

Een swingende, energieke band die vooral heel veel lol haalt uit de live-optredens. Dat klinkt niet als iets nieuws. Maar de band Koffie doet dit wel erg goed. Ze maken muziek geïnspireerd op Fela Kuti, de grondlegger van Afrikaanse beats. Ook wel Afrobeat genoemd.

Tweeënhalf jaar geleden kwamen vier jongens met een funk-achtergrond bij elkaar van het conservatorium. In totaal zijn ze nu met z'n achten. De band gebruikt veel jazz, funk en Afrikaanse ritmes. Het is gebaseerd op de trance van de opwekkende beats uit de Afrikaanse muziek. Maar de band is niet heel trouw aan één stijl. Een groot deel van de nummers spelen ze live met veel improvisatie. Natuurlijk ligt er een basis vast en de gitarist geeft tekens tijdens het spelen. De invulling van de solo's is vrij.

En zo krijg je live optredens die ook wel worden vergeleken met een houseparty. Een housefeest heeft altijd veel energie. De dj bouwt de energie op en komt uiteindelijk tot een climax. De band creërt dezelfde dynamiek als een dj. Ze nemen het publiek echt mee en blazen de energie de zaal in. Dat maakt het leuk voor de bezoekers, maar ook voor de band zelf. Koffie is een echte live band.

De entrée prijs tot 25 jaar is slechts 3 euro.

Wanneer?
10 december 2011 van 22.00 tot 00.00 uur
Locatie:
Jazzpodium DJS - Grotekerksplein 1
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.