Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Discussiemiddag Populisme Aan Huis

Discussiemiddag Populisme Aan Huis

Zomer voorbij, politiek helemaal terug. En de Grote Crisis natuurlijk, die nooit meer zal verdwijnen. Ja, waarom dóet de politiek daar toch niks aan. Meer scherpe one-liners en meer daadkrachtige tweets willen we horen, minder belasting betalen en zeker geen subsidies verstrekken die toch maar in een zwart gat verdwijnen. Is dat niet wat we allemaal willen?

Het populisme is terug van nooit weggeweest. Een oud gegeven, van de romeinse volkstribunen tot Hadjememaar, Lou de Palingboer, Boer Koekoek en nog zo wat politieke cabaretiers. Simpele oplossingen voor ingewikkelde problemen, fijn voor de doorsnee Nederlander. Rancune, onderbuikgevoelens, emoties, angst voor het onbekende, homohaat en xenofobie, alles komt aan bod.

Maar heeft het populisme dan geen goede kanten ? Zet het geen problemen op de agenda die door de andere partijen jarenlang onder de mat geveegd werden ? Leggen ze de vinger niet op de zere plek want is dat Griekenland niet allang failliet?

Het populisme, wat moeten we ermee? Een goede vraag! Daarom organiseren enkele populaire Dordtse politieke partijen, waaronder GroenLinks en de PvdA, vandaag een discussiemiddag over dit onderwerp onder de titel "Populisme Aan Huis".

Op diverse locaties in de Dordtse binnenstad zal een column over het populisme worden voorgelezen. Daarna kunnen de aanwezigen hierover met elkaar discussiëren alvorens weer verder te gaan naar de volgende huiskamer. Aan het eind van de middag ontmoeten alle deelnemers elkaar bij Intermezzo, Voorstraat 178, waar men met elkaar kan napraten en van gedachten kan wisselen.

De middag begint om 14:00 (inloop vanaf 13:45) bij Intermezzo, waar ook de huiskameradressen bekend zullen worden gemaakt. De middag is tussen 17:00 en 17:30 afgelopen. De capaciteit van de huiskamers is beperkt, dus meldt u nu aan via email.

Wanneer?
11 december 2011 van 14.00 tot 17.30 uur
Organisator
Groenlinks / PvdA
info@groenlinksdordrecht.nl
Locatie:
bij Intermezzo, Voorstraat 178
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.