Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Filmvertoning Erik of het klein insektenboek

Filmvertoning Erik of het klein insektenboek

Bij het Duurzaamheidscentrum Weizigt zijn er normaal gesproken in de winter niet veel insecten te zien, maar tijdens het Godfried Bomans Festival wel! Kom gratis kijken naar Erik of het klein insectenboek.

Deze familiefilm naar het beroemde boek van Bomans over de tienjarige Erik die een wonderbaarlijke droomreis maakt door de insectenwereld, is leuk voor kinderen vanaf 8 jaar. Een heel spannende insectenlolly wordt uitgedeeld en de kinderen krijgen ook iets te drinken. Na afloop van de film in de Paardenstal is iedereen tot 17.00 uur van harte welkom in de Stadsboerderij.

In het kort: 
Voor wie: kinderen vanaf 8 jaar en (groot)ouders/ verzorgers
Kosten: gratis

Godfried Bomans Festival
De film Erik of het klein insektenboek is onderdeel van het Godfried Bomans Festival in Dordrecht. Het is precies 75 jaar geleden dat de auteur Godfried Bomans debuteerde met zijn boek Memoires of gedenkschriften van minister Pieter Bas. In de eerste honderd pagina’s van dit boek beschreef Bomans het leven van de jonge Pieter Bas en zijn familie tegen het decor van de stad Dordrecht van de vorige eeuw. Verder is het in december alweer veertig jaar geleden dat Bomans is overleden. Deze markante gegevens bieden genoeg aanleiding om een Godfried Bomans Festival te houden op 9, 10, 11 december. Onder coördinatie van de bibliotheek organiseren Bomans liefhebbers uit Dordrecht en daarbuiten, tijdens dit weekend allerlei verrassende locaties in de stad, bijzondere activiteiten die voor iedereen gratis toegankelijk zijn. Drie dagen lang kunnen bezoekers kennismaken met of (opnieuw) geïnspireerd raken door het leven en werk van Bomans. Op vrijdag 9 december om 20.00 uur in Gedachteniskapel Titus Brandsma wordt de officiële opening van het festival verricht door de heer J. Mos, wethouder Economische Zaken, Grondbedrijf, Cultuur, Verkeer en Vervoer.

Voor meer informatie over het volledige programma tijdens het Godfried Bomans Festival, zie de website.

Wanneer?
11 december 2011 van 13.00 tot 15.00 uur
Locatie:
Duurzaamheidscentrum Weizigt, Van Baerleplantsoen 30
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.