Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Kerststal expo met zang & boeken

Kerstzang bij de kerststal aan de Voorstraat. Evenals vorige jaren stelt de Oud Katholieke Kerk haar deuren open voor een tentoonstelling van originele kerststallen.

In de kersttijd is er behoefte aan bezinning en viering. Daarom zet de parochie van Maria Major aan de Voorstraat de traditie voort van zang en kerststalbezoek tijdens de kerstmarkt. De tentoonstelling is(achter het groene hek!) vrij te bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur.

Er zullen kleine en grote kerststallen uit heden en verleden getoond worden, die afkomstig zijn uit binnen en buitenland. Op een uitzondering na zijn dit jaar alle kerststallen afkomstig uit de collectie van Emma Luijendijk, theologe en docente godsdienst, die al 30 jaar verzamelt. Uit een familiebezit wordt dit jaar een bijzondere porseleinen stal tentoongesteld.

Vanaf 16.00 tot 17.00 uur, kunnen de bezoekers genieten van bekende en minder bekende kerstliederen en carols door cursisten van Mieke van Laren, zangdocente van ToBe. Naast kerstmuziek zullen er ook toepasselijke woorden klinken. Ook zal Emma Luijendijk, de organisator van de tentoonstelling, iets vertellen over de diverse kerststallen.

Bezoekers kunnen de hele dag in- en uitlopen. We nodigen hen ook graag uit om te komen luisteren en in de kerk plaats te nemen tijdens de muzikale omlijsting van de tentoonstelling. Bovendien worden de gehele dag in de gemeentekamer religieuze boeken voor kinderen en volwassenen maar ook streekromans tweedehands aangeboden.

Wanneer?
17 december 2011 van 10.00 tot 17.00 uur
Locatie:
Oud Kath. Kerk, Voorstr 118
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.