Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Jazzpodium DJS: tobd plus drie - Kind of Blue + more

Tobd (spreek uit als T.O.B.D.) is een pianotrio in de traditionele bezetting: piano, drums en contrabas, zo'n acht jaar geleden ontstaan vanuit diverse workshoporkesten in het Rotterdamse. Het Amerikaanse trio "The Bad Plus" mag zeker als inspiratiebron en voorbeeld worden gezien, maar ook de nummers van Thelonious Monk moeten worden blijven gespeeld.  tobd geeft zijn eigen draai aan sterke composities, avontuurlijk en over grenzen heen. Zij hebben de intentie altijd spannend en verrassend te zijn, hier plezier in te hebben en er naar streven dat het publiek dit ook zo ervaart. Toegankelijk en makkelijk in het gehoor liggend is de muziek dus waarschijnlijk niet te noemen maar het moet wel leuk blijven. De goede verstaander weet dan ook dat humor in de muziek van tobd ook een belangrijk aspect is. Wordt dit niet begrepen: ook goed.

tobd is een trio dat ook regelmatig gastmuzikanten uitnodigt om uiteenlopende projecten uit te voeren en staan ook hiermee open voor weer andere invloeden.

Het zal wel weer jazz zijn .......
Deze middag doet tobd echter geheel wat anders, zij voeren een project uit: Kind of Blue & More en voor deze speciale gelegenheid is het trio uitgebreid met 3 blazers.

Kind of Blue is een jazzplaat van Miles Davis.  De plaat is sinds de opname in 1959 een "steady-seller", en wordt officieus de beste jazzplaat van de 20e eeuw genoemd. De muziek is tijdloze cool jazz,  heel toegankelijk en toch muziektechnisch verbluffend (ref. Wikipedia).

Ideaal voor deze zondagmiddag; de kerstsfeer van de grootse Dordtse Kerstmarkt even ontvluchten, even een "break". Lekker jazzmuziekje (!) in een mooie warme kroeg en een lekkere (alcoholische) versnapering. Wat wil je nog meer ?!?

Bezetting:

Lucas Mutsaers    - piano
Rob Winkel          - drums
Adri Vosters         - contrabas
Steven Molendijk - trompet
Frans van Wijk     - tenorsaxofoon
Kees Bouwman    - altsaxofoon

Voor info over de band:  www.tobd.nl

Entree € 5,-

Wanneer?
18 december 2011 van 15.00 tot 00.00 uur
Organisator
Ted Schippers / Juan Martinez
Locatie:
Grotekerksplein 1
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.