Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Oudejaarsconcert Dordrechts Philharmonisch Orkest

Oudejaarsconcert  Dordrechts Philharmonisch Orkest

Vandaag sluit het Dordrechts Philharmonisch Orkest dit succesvolle muzikale jaar traditioneel af met het Oudejaarsconcert. Een ware traditie want dit jaar wordt voor de 40e keer het oude jaar uitgeluid met de muziek van De Phil.

Dit jaar is het Oudejaarsconcert in meerdere opzichten bijzonder want alle orkesten zullen op deze avond vertegenwoordigd zijn. Het is bijzonder omdat het concert voor de eerste keer op donderdagavond wordt verzorgd. Normaliter wordt het oudejaarsconcert gehouden op de zondagmiddag. En meestal op de laatste zondag van het jaar. Maar dit jaar valt dat op 2e kerstdag, geen geschikte dag volgens het bestuur.

Voorzitter Hans Gerritsen: “Een week eerder op 18 december is waarschijnlijk nog niemand in de echte oudejaarsstemming, daarom zijn we voor het Oudejaarsconcert 2011 uitgeweken naar de donderdagavond”. Voor de Philerianen een echte Phil-avond, omdat zowel de jeugdorkesten als het Grootorkest dan repeteren.

Het is bijzonder omdat alle orkesten van De Phil tijdens het concert aan bod komen. Het Leerlingenorkest en het Jeugdorkest zijn van de partij samen met hun populaire dirigente Lisette Harms. Orkest PHIL GOOD speelt onder leiding van hun geliefde dirigent Piet de Kievit en het Grootorkest speelt onder de bezielende leiding van dirigent Jan Gerrit Adema.

Phil’s Bigband, de swingmachine van de Phil, speelt onder leiding van dirigent Daan Bogers in theatercafé Sybold, na afloop van het concert. Het is bijzonder omdat er leuke combinaties worden gemaakt. Het Leerlingenorkest en het Jeugdorkest zullen voor het publiek optreden. Voor de jonge muzikanten en dirigent Lisette Harms een flinke uitdaging waarvoor zij al stevig aan het repeteren zijn.

Orkest PHIL GOOD presenteert een muziekprogramma vol mooie muzikale verrassingen. Na de pauze zullen het Jeugdorkest en het Grootorkest een paar werken samen spelen. Een bijzondere combinatie! De jeugdleden verheugen zich enorm op dit samenspel met het Groot Orkest. Alle jonge muzikanten kijken hier enorm naar uit!

Het is bijzonder omdat de Phil met dit concert een zeer succesvol jaar afsluit. Het Groot Orkest leverde onlangs een bijzondere prestatie door met 85,6 punten te scoren op het KNMF concours. Deze uitslag maakte niet alleen indruk op de aanwezigen in Veldhoven. De hoge score kreeg bewondering van muzikaal Nederland. Van alle eerste divisie orkesten in ons land zijn er slechts drie orkesten die hoger hebben gescoord. Een mooie prestatie van orkestleden en dirigent.

Dirigent Jan Gerrit Adema wil de bezoekers van het Oudejaarsconcert mee laten genieten en heeft het concoursstuk Sidus van Thomas Doss op het programma gezet.

Het is bijzonder omdat het de laatste keer is voordat Schouwburg Kunstmin ingrijpend zal worden verbouwd. Met ingang van juni 2012 zal de schouwburg voor 2 jaar gesloten zijn.

Het is bijzonder omdat de Phil de prijzen van de kaarten niet heeft verhoogd. Kaarten à 10 euro zijn te bestellen via de website van het Dordrechts Philharmonisch Orkest.

Wanneer?
29 december 2011 van 19.30 tot 00.00 uur
Locatie:
in Schouwburg Kunstmin
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.