Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Groepsexpositie Zij-aan-zij

Groepsexpositie Zij-aan-zij
Zij-aan-zij is de titel van de groepsexpositie die nog tot en met 31 december te zien is. Op deze wijze, dus naast elkaar met weinig tussenruimte, zijn de aquarellen en schilderijen in olieverf en acryl opgehangen. Deze methode, die al tussen 1883 en 1893 werd toegepast door de Belgische kunstenaarsgroep Les XX (Les Vingt), dwingt de kijker tot intensief waarnemen van de afzonderlijke kunstwerken.

De kunstwerken van Jacques Bage, Chantal Chapelle, Pascal Courcelles, Roland Devolder, Jaap Hillenius, Stef Jurrien, Mart Kempers, Fon Klement, Arnold Niessen, Pascal Radar, Hans en Greetje Petri, Charles Stegeman, Harro Wassing en Yang Din vormen samen een kleurrijk geheel.

Wat maakt deze expositie zo boeiend? De geëxposeerde werken zijn heel verschillend, maar ze zijn allemaal mooi: ze stralen schoonheid uit, geen agressie of opzettelijke chaos en/of lelijkheid. Door de waarneming van het kunstwerk stap je even uit de zorgen van de alledaagse wereld en word je gefascineerd door vorm en kleur.

Niet alleen de herfst en de naderende winter kunnen mensen somber stemmen, maar vooral het verlammende klimaat van de huidige economie. Lamgeslagen door al het negatieve Nederlandse en internationale nieuws, durft men amper meer positief te denken en krijg je de neiging je letterlijk en figuurlijk in het eigen domein, dus thuis, terug te trekken.
Kunstwerken die schoonheid bevatten, sterken dan de kijker, niet alleen esthetisch maar ook mentaal. Een mooi kunstwerk werkt als een journaal met goed nieuws.

Goede kunst verdampt niet, maar behoudt zijn waarde en kan zelfs carrière maken als geliefd familiestuk. Wat er buiten ook gebeurt, je blijft ervan genieten. Dat ook kinderen hier gevoelig voor zijn, bleek onlangs op de klassendag voorafgaand aan de Open Monumentendagen: de kinderen waren verbaasd, enthousiast en onder de indruk en verlieten na afloop in opgewekte stemming de galerie.

Tegenwoordig ‘mag’ schoonheid weer, wordt er wel gesteld in de media. Ofwel, ‘de schoonheid is weer terug’. De schoonheid is echter nooit weg geweest, zij heeft zeker niet volledig ‘haar gezicht verbrand’. Veel kunstenaars lieten en laten zich niet aansturen door de ideologie van de gedwongen lelijkheid. Van de afgelopen decennia tot vandaag hebben zij hun ervaringen en emoties op een wijze vormgegeven die de kijker duidelijk en op een positieve wijze beroert. Zij-aan-zij is een expositie die past in de traditie van schoonheid bij Galerie Blom.

De openingstijden zijn van do t/m za van 12 – 18 uur.
Extra geopend op de zondagen 6 november, 4 december.
Tevens na afspraak.

Wanneer?
Van 1 december 2011 12.00 uur tot 31 december 2011 18.00 uur
Locatie:
in Galerie Blom, Joh. de Wittstraat 43
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.