Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Musica ad Rhenum

Musica ad Rhenum

Vandaag speelt Musica ad Rhenum, een van de meest opwindende en controversiële Oude Muziek–ensembles van dit moment, in de Kunstkerk. Vanaf 15.00 uur brengen zij een programma van Bach en zonen.

Musica ad Rhenum is, volgens BBC Music Magazine, de voorhoede van een nieuwe generatie topklasse musici met idealen op het gebied van de muziek zoals het in die tijd bedoeld was. Als niemand anders kent Jed Wentz, de oprichter van barokensemble, de geheimen van de barokke stijl. Hij verrijkt al jaren het beeld van achttiende-eeuwse muziek met zijn aandacht voor affecten, retorieke en muzikale gebaren.

Barokmuziek reflecteert alle menselijke emoties, vindt fluitist Jed Wentz. Zijn vertaalslag hiervan naar de klinkende muziek heeft al vele vernieuwende uitvoeringen opgeleverd. Nu richt hij zich op de late Bach en zijn muzikale erfenis, waaraan diens zoon Wilhelm Friedemann en collega Telemann een galante draai hebben gegeven.

Van de opnames die Rhenum gemaakt heeft van de complete Kammermuziek van Couperin (2004) zijn al ruim 20.000 exemplaren verkocht. Zowel deze opnames als de pas verschenen complete kamermuziek voor fluit van J.S. Bach, zijn zeer enthousiast ontvangen door de vakpers. De groep heeft een breed repertoire van 18e eeuwse muziek, van intieme kamermuziek tot opera's van Mozart. Artistiek leider van de groep is de virtuoze fluitist en dirigent Jed Wentz.

Hij wordt ook wel beschreven als de ‘koning van de fluitisten’ (Sydney Tribune).

Bezetting:
Jed Wentz, traverso
Job ter Haar, cello
Marijn Slappendal, klavecimbel

De Keuze van de Kunstkerk, aanvang 15.00 uur, entree € 15,00/ € 12,50 met korting, inclusief een kop koffie of thee.

Wanneer?
8 januari 2012 van 15.00 tot 00.00 uur
Organisator
Kunstkerk Dordrecht
639 85 55
kunstkerk@dordrecht.nl
Locatie:
Museumstraat 65
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.