Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Raaven - Pop van vóór Bach

Vandaag speelt Raaven het programma Pop van vóór Bach tijdens de lunch in de Kunstkerk. Het concert is gratis.

Raaven ontdekt de bron van pop en jazz. Drie vrije vogels op rooftocht door de vroegbarok: Raaven speelt muziek uit de 17e eeuw als een popband. Een madrigaal van Monteverdi, Biber’s Passacaglia, dansmuziek van Purcell en Dowland in kleurrijke en overrompelende versies.

Het programma is een keuze uit het repertoire dat alsmaar groeiende is. Naast genoemde grootheden ook minder bekende, maar daarom niet minder inspirerende, componisten als Schmelzer, Castello, De Visée, Mudarra en Pandolfi Mealli.

Uitbundig, extatisch, lyrisch, melancholiek, soms ruig, rauw of raar: Raaven speelt pas echt authentiek, op instrumenten van deze tijd en met een 21e-eeuwse instelling. Dit trio gaat op rooftocht door de vroegbarok en ontdekt de bron van jazz en pop.

Bezetting:
Wiek Hijmans elektrisch gitaar
Raaf Hekkema saxofoon
Joshua Samson percussie

Wanneer?
18 januari 2012 van 12.30 tot 00.00 uur
Organisator
Kunstkerk Dordrecht
639 85 55
kunstkerk@dordrecht.nl
Locatie:
Museumstraat 65
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.