Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Concertlezing door schrijver Jan Brokken

Concertlezing door schrijver Jan Brokken
In de serie Muziek & zo is er vandaag een concertlezing door schrijver Jan Brokken. Dit uniek programma geeft een indringend beeld van Baltische families en Baltische muzikale beroemdheden.

In zijn omvangrijke non-fictie boek Baltische zielen beschrijft hij de geschiedenis van Estland, Letland en Litouwen aan de hand van vijftien families. Families die beroemdheden voortbrachten, of gewone stervelingen die meegesleurd werden door de maalstroom van opstanden, revoluties, oorlogen. De verbijsterende geschiedenis van de familie Roze is een van de tientallen verhalen die Jan Brokken optekende. Van 1999 tot 2010 zocht hij in Estland, Letland en Litouwen naar levensgeschiedenissen. Baltische zielen geeft een onthutsend beeld van de twintigste eeuw, met al zijn illusies, desillusies, doctrinaire twisten en waanzinnige moordlust. "Ik kreeg er kippenvel van. Zó indrukwekkend." - Annejet van der Zijl

De lange strijd van de Balten mondde uit in de Zingende Revolutie van 1989-1991. Estland, Letland en Litouwen zijn echte muzieklanden. ‘Zonder hun muziek,’ schrijft Jan Brokken, ‘zouden ze ten onder zijn gegaan.’

Rond zijn boek Baltische zielen stelde Jan Brokken een tekst- en muziekprogramma samen, met medewerking van pianist Marcel Worms en violiste Ursula Schoch. Werken van Pärt, Eller, Mägi, Vasks en Gaižauskas staan op het programma. Door de teksten die Jan Brokken voorleest, wordt duidelijk in welke politieke en maatschappelijke context hun muziek ontstond.

Wanneer?
22 januari 2012 van 15.00 tot 00.00 uur
Organisator
Kunstkerk Dordrecht
639 85 55
kunstkerk@dordrecht.nl
Locatie:
Museumstraat 65
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.