Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Expositie van jonge kunstenaars

Expositie van jonge kunstenaars

De teken- en schildercursus van Stichting ToBe onder leiding van docente Iris van der Stel is een groot succes. Een groep enthousiaste leerlingen gaan voor het eerst een expositie inrichten. Op zaterdag 7 januari zal Iris de expositie officieel openen.

Leerlingen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar hebben ieder 6 verschillende grote werkstukken gemaakt. Het eindresultaat van de combinatie van traditioneel tekenen en schilderen met verrassende technieken en vreemde gezichtspunten is een bijzondere verzameling grote vlakvullende tekeningen. Op de expositie hangen in totaal 38 werkstukken. Deze zijn gemaakt door 10 leerlingen van de cursus in Stadspolders (Polderwiel) en 9 leerlingen uit Sterrenburg (C.C. Sterrenburg). De onderwerpen van de teken- en schildercursus zijn alledaagse dingen, maar dan wel gestoken in een onverwacht speciaal jasje. Zoals de mens die uit driehoeken en vierkanten bestaat (‘Toerist in een grot’ ) of voorwerpen met vreemde kleuren (‘Kampvuur op de camping’) of de wereld van de indianen, waarin de dieren bestaan uit stukken gereedschap (‘Etenskistje van een indiaan’).

Heb je zin om volgende keer ook mee te doen met de nieuwe cursus tekenen en schilderen die in februari 2012 van start gaat kijk voor info op de site stichtingtobe.nl bij cursussen/beeldende kunst - kinderen tot 12 jaar. De cursussen vinden plaats in Cultureel Centrum Sterrenburg en het Polderwiel in de Stadspolders.

 

Wanneer?
Van 27 december 2011 00.00 uur tot 23 januari 2012 00.00 uur
Locatie:
in de bibliotheek aan de Dubbelsteynlaan West 74 (Dubbeldam)
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.