Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Bijeenkomst over werken en de WWNV

Bijeenkomst over werken en de WWNV

De nieuwe Wet Werken Naar Vermogen (WWNV) komt eraan. Dat heeft grote gevolgen. Het Kabinet Rutte wil fors bezuinigen op de sociale zekeheid, door minder mensen toe te laten tot de sociale werkvoorziening en de subsidie voor zulke arbeidsplaatsen te verminderen. Deze mensen moeten doorstromen naar regulier werk. Ook moeten steeds meer mensen vrijwilligerswerk gaan verrichten, met het risico dat dit het reguliere werk steeds meer gaat verdringen, zeker in de zorg. Dit alles baart de FNV grote zorgen.

Iedereen - FNV leden, belangstellenden, organisaties, werknemers Drechtwerk, clienten Sociale Dienst Drechtsteden en ondernemers - zijn van harte uitgenodigd om met ons mee te denken en mee te praten.

Via TWITTER zal voorafgaand aan deze bijeenkomst en ook tijdens deze bijeenkomst reacties en vragen van mensen direct worden betrokken bij de discussie.

PROGRAMMA:
19.00 Inloop
19.30 Welkom door Jacqueline van den Bergh, voorzitter FNV LOKAAL DRECHTSTEDEN
19.35 Gespreksleider Gerard van Hees (FNV landelijk) stelt zich voor en leidt de avond in
19.40 Leo Hartveld (FNV landelijk) geeft presentatie van de WWNV en de visie daarop van FNV
19.55 Presentatie wethouder Bert van de Burgt Plan van Aanpak Drechtsteden
20.15 Pauze
20.30 Discussie zaal met de forumleden: - Marc Bevers (VVD commissielid) - Jan Lagendijk (PvdA fractievoorzitter) - William Nederpelt (voorzitter Clientenraad WWB) - Marco Wilke (directeur Drechtwerk) - Yvonne Bieshaar (directeur Sociale Dienst Drechtsteden)
21.20 Korte reactie Bert van de Burgt en Leo Hartveld
21.30 Samenvattend slotwoord door Gerard van Hees
21.35 Afsluiting door Jacqueline van den Bergh Napraten met borrel en hapje

FNV LOKAAL DRECHTSTEDEN houdt zich bezig met ontwikkelingen in Dordrecht en Drechtsteden op het gebied van Werk, Inkomen en Zorg. De bonden ABVAKABO, ANBO, FNV BONDGENOTEN EN FNV BOUW zijn erin o.a. vertegenwoordigd.

Wanneer?
9 februari 2012 van 19.00 tot 00.00 uur
Organisator
FNV lokaal Drechtsteden
Locatie:
in de Short Stay Facility (SSF) in Wielwijk
Gerelateerde wijken:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.