Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Optreden The Soul Snatchers

Optreden The Soul Snatchers
Jazz & Beyond staat voor een groovende avond met live muziek en deejays met aandacht voor nu-Jazz, Soul, Funk, Hip-hop en Afro. Vandaag zal de soul formatie The Soul Snatchers hun tweede cd presenteren.

Echte soul zal nooit vergaan. Dat bewijzen de muzikanten van The Soul Snatchers keer op keer, wanneer ze hun tijdloze down-to-earth funk & soul spelen, met de vette jaren ’60 en ’70 als onmiskenbare inspiratiebron. The Soul Snatchers zijn geen standaard soulband maar brengen pure soul voor de liefhebber en zo aanstekelijk dat ook het grote publiek meteen bij de spreekwoordelijke lurven gepakt wordt. Met hun eigenwerk pretenderen The Soul Snatchers niet de soul te hebben uitgevonden, evenmin proberen ze hem opnieuw uit te vinden; ze hébben hem… en ze willen hem maar al te graag delen!

De ritmesectie van heavy drums en bonkende bas legt de solide basis waarop het gorgelende Hammond-orgel en de galmende gitaar de kortste weg naar je ziel weten te vinden. Voeg daar aan toe de driekoppige blazerssectie The Dynamite Horns en de opzwepende performances van de charismatische zanger Curtis T. en special guest Jimi Bellmartin en alle ingrediënten voor een echte soul party zijn aanwezig.

Nu is daar dan het tweede volwaardige album van The Soul Snatchers, getiteld ‘Scratch My Itch’. Het album, dat op 9 februari '12 zal verschijnen op Social Beats - Unique Records, staat wederom bol van dansbare ’70’s funk, soulvolle vocalen, spetterende horns en gierende hammonds. Dat alles hier en daar overgoten met een ‘swampy’ New Orleans sausje maakt deze plaat tot een uiterst gevarieerd album waar de veelzijdigheid van The Soul Snatchers vanaf spat!

Live brengen The Soul Snatchers een anderhalf uur durende spetterende show. Tijdens deze show worden hammond en blazers instrumentals afgewisseld door vocale songs, gebracht door diverse vocalisten. Dit alles geïnspireerd op de authentieke Soul Revues zoals die in de jaren ‘60 werden gebracht door legendarische labels als Stax en Motown. De afgelopen jaren waren de The Soul Snatchers een graag geziene gast op festivals en in clubs in o.a. de UK, Spanje, België, Duitsland, Turkije en natuurlijk in het eigen Nederland.

Jazz & Beyond avonden zijn voor jong en oud maar om jongeren meer kans te geven om in aanraking te komen met de nieuwe ‘Jazz’ is er een speciale entree prijs van 3,50 euro beneden de 23 jaar. Entree 7 euro – 3,50 euro voor leden. Deur open 21:30u

Wanneer?
11 februari 2012 van 21.30 tot 00.00 uur
Organisator
Jazz & Beyond
Locatie:
Jazzpodium DJS, Grotekerksplein 1
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.