Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

World Cup Shorttrack

World Cup Shorttrack

Op 10, 11 en 12 februari komen de beste shorttrack rijders ter wereld in actie tijdens de Korean Air ISU World Cup Finale Shorttrack.

De World Cup finale shorttrack is de afsluiter van de wereldbekercyclus. Dit seizoen worden wedstrijden georganiseerd in wereldsteden als Salt Lake City, Saguenay, Nagoya, Shanghai en Moskou. Maar de ontknoping van de World Cup vindt plaats in Dordrecht.

Voor wie nieuw is met de sport: shorttrack is een mix van topsport, spektakel en entertainment. Niet voor niks is shorttrack tijdens de Olympische Spelen een van de meest populaire sporten waarvoor de kaarten vaak in no-time zijn uitverkocht. De races worden verreden op topsnelheid, ze zijn razend spannend en vaak is de afloop onvoorspelbaar. Een valpartij of een iets te wijd genomen laatste bocht kan zo een verrassende winnaar opleveren.

Shorttrack betekent spektakel op het ijs, maar ook rond de baan is er volop entertainment. De ijshal van de Sportboulevard wordt voor de World Cup omgetoverd tot een prachtige arena. De capaciteit van het stadion wordt uitgebreid met 1300 tijdelijke zitplaatsen zodat het plaats biedt aan 2000 bezoekers. Het publiek wordt tussen de races opgezweept door dj’s.

Van de Nederlandse rijders mogen in deze ambiance topprestaties worden verwacht. De Nederlanders hebben de laatste jaren aansluiting weten te vinden bij de wereldtop. Zo behaalde de Nederlandse vrouwenploeg vorige winter goud op het EK en werd het team knap tweede op het WK. Deze prestaties leverden het team een nominatie op voor de verkiezing van de Sportploeg van het jaar. Ook bij de mannen kan Nederland zich meten met toplanden als Canada, Zuid-Korea en de Verenigde Staten. De Nederlandse toppers Sjinkie Knegt, Niels Kerstholt en Daan Breeuwsma strijden in de World Cups mee om de podiumplaatsen.

Kijk voor meer informatie en kaarten voor de Korean Air ISU World Cup Finale Shorttrack op de website. Kaarten zijn ook te koop bij winkels van Primera.

Wanneer?
Van 10 februari 2012 00.00 uur tot 12 februari 2012 00.00 uur
Locatie:
in de Sportboulevard
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.