Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Opening Morakko Expositie

Opening Morakko Expositie

Vandaag vindt de feestelijke opening plaats van de Marokko expositie “La Vie Quotidienne” (Het dagelijks leven) van ToBe docent en fotograaf Roel Kimpe. De expositie wordt geopend door Jan de Grauw voormalig directeur van Roel en loopt tot 31 maart. Bijzonder omdat de tentoonstelling niet alleen bestaat uit prachtige foto’s maar ook een hele verzameling gebruiksvoorwerpen, sieraden, kleden en kleding allemaal verzameld door de kunstenaar op zijn vele reizen naar Marokko. Elk voorwerp heeft een eigen verhaal.

Fotograferen in Marokko is “schilderen met licht en de effecten van het licht”. Het licht in Marokko heeft een onbarmhartige hardheid. Het gevolg van dat harde licht is dat foto’s niets ontzeggende en diepzwarte schaduwen krijgen. De hardheid van het licht laat Roel Kimpe juist in zijn voordeel werken. De schaduwen worden vlakken en zijn daarmee een niet weg te denken onderdeel van de compositie. Het spel van kleuren en schaduwen, lijnen en vlakken zijn belangrijk in zijn foto’s waarin “de mens” en het “stilleven” een hoofdrol spelen. De harde kanten van het alledaagse leven in Marokko treffen diep. De mens speelt hierbij een belangrijke rol. Roel Kimpe zoekt naar de poëzie in kleuren en kleurcontrasten.

Je wordt van harte uitgenodigd om de opening van deze expositie bij te wonen

Openingstijden expositie maandag t/m vrijdag 9.00 – 17.00 uur en zaterdag van 10:00 tot 17:00 (uitgezonderd de Krokusvakantie 26 februari t/m 4 maart.) Meer info op stichtingtobe.nl

Wanneer?
14 februari 2012 van 19.00 tot 00.00 uur
Locatie:
in de Berckepoort, Voorstraat 220
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.