Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Museum-avond

Museum-avond

Het Dordrechts Museum doet Valentijnsdag tijdens deze Museumavond nog eens dunnetjes over. De avond staat dit keer in het teken van de liefde. Museummedewerkers verzorgen een persoonlijke rondleiding langs de meest romantische werken. De Amerikaanse loverstoryteller Abner Preis vertelt verhalen op zaal. Met de liefdevolle Nederlandstalige liedjes van Harm Goslink Kuiper kom je helemaal in de juiste sfeer. Daarnaast krijgen bezoekers een kleinigheidje. De avondopenstelling is gratis toegankelijk.

De Amerikaan Abner Preis (1975) is een zogenoemde lovestoryteller. Hij vertelt korte verhalen vol lieve dingen, altijd met een happy end. Maar achter zijn verhalen zit veel meer dan je in eerste instantie denkt en ziet. Preis streeft ernaar met zijn kunst mensen hoop te geven in schijnbaar hopeloze situaties. Hij probeert bijvoorbeeld schoonheid te laten zien in een troosteloos en deprimerend object. De rondleidingen van Preis zijn in het Engels.

Live muziek
Harm Goslink Kuiper, muzikant/kunstenaar uit Rotterdam, zorgt deze avond voor de muzikale omlijsting. Op zijn album Stil Leven komen al Harm Goslink Kuipers kunstdisciplines bij elkaar. Iets waar hij al jaren naar zocht. Liefdevolle, Nederlandstalige liedjes vol muzikale en tekstuele kunstwerkjes. De warme, licht ironische liedjes, handelend over eenzaamheid, de worsteling met het bestaan en liefde ademen dezelfde sfeer als Harm’s schilderijen. In de Lounge brengt hij zijn liedjes ten gehore.

Arrangementen
Restaurant Art & Dining laat de bezoeker genieten van diverse arrangementen. Tussen 17:00 en 18:00 uur heeft het restaurant een Happy Hour. Ieder tweede drankje is tijdens dit uur gratis. Ook wordt er een speciaal Museumavond diner aangeboden voor 29,50 p.p. Daarnaast is er ook een High Wine waarbij bezoekers een wijntje kunnen proeven. Het restaurant is deze avond geopend tot 23.00 uur.

Aanbieding
De museumwinkel is deze avond ook geopend en heeft een speciale aanbieding. Koop tijdens je bezoek een Van Goyen schetsblok met 25% korting. Wegens groot succes is daarnaast in de Zaal de documentaire De ziel van de stad weer te zien.

Wanneer?
24 februari 2012 van 17.00 tot 22.00 uur
Locatie:
Dordrechts Museum aan de Museumstraat
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.