Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Together Again - Jan & Anny

Together Again - Jan & Anny

“De authentieke stemmen achter de grote hits keren terug in het theater”, glundert Jan Keizer. De charismatische zanger en het brein achter het grote succes van BZN trekt dit seizoen drie maanden lang samen met zijn ‘jeugdliefde’ Anny Schilder langs de Nederlandse theaters. De twee brengen samen met een negenkoppige band hun show ‘Together Again’.

Het was Mies Bouwman die er voor zorgde dat Jan en Anny elkaar na 25 jaar weer vonden. Voor haar tachtigste verjaardag vroeg zij het duo nog eenmaal de BZN-hit 'Mon amour' te zingen. Haar wens ging in vervulling, maar daar bleef het niet bij. Het bleek weer te klikken tussen de twee voormalig BZN-coryfeeën, met als resultaat de inmiddels met goud bekroonde cd 'Together again'. En nu dus een heuse theatertour.

“Laten we beginnen te zeggen dat we nooit hadden gedacht dat het zover zou komen”, begint Anny. “Ik bedoel, we zijn begonnen met optreden en links en rechts hoorden we geluiden van mensen die het zo jammer vonden dat we niet in het theater te zien waren. Maar dat het nu daadwerkelijk gaat gebeuren, dat is toch een beetje onwerkelijk.” Jan: “Ik had het ook niet gedacht om het feit dat ik het al dertig jaar gedaan heb. Ik dacht ‘dit hebben we afgesloten’, maar soms moet je je mening bijstellen en dat moet ook kunnen. Ons publiek gaat liever naar het theater toe. Het zijn doorgaans wat oudere mensen en die staan niet meer te hossen in een feesttent. Die willen in een fauteuil genieten van wat ze wordt geboden.”

Houden jullie tijdens de tour de liedjes ook bewust ingetogener zodat ze geschikt zijn voor het theater?
Jan: “Ja natuurlijk. Wanneer je een half uurtje optreedt, speel je alle hits, misschien twee nummers van het nieuwe album en dan is het afgelopen. Nu is er tijd om ook de andere kant van Jan & Anny te laten zien. De mooie luisterliedjes die speciaal geschreven zijn voor in het theater. Zo hebben we een nummer ‘Alone in the Chair’ dat gaat over het dementeren van mijn moeder en die van Annie. We hebben dit nummer ook tijdens optredens in Scheveningen gedaan en na afloop kwamen er mensen naar ons toe die enorm geroerd waren, omdat het zo herkenbaar is. Dat soort liedjes kun je in het theater spelen en daarom voelen wij ons hier zo thuis.”

Naast de luisterliedjes krijgen de fans toch zeker ook wel de hits van jullie te horen?
Anny: “Uiteraard! En Jan kruipt als vanouds natuurlijk weer in de huid van een bekende superster. We hebben laatst in Engeland twee uur achter Jan aan moeten slenteren op zoek naar een pruik voor dit optreden, haha! Al met al is het gewoon een heerlijke afwisseling tussen hits, luisterliedjes en de grappen en grollen van Jan. Ik denk dat ons publiek hier van zal genieten, ook omdat ze weer even meegenomen worden naar de tijden van weleer.”

Staan er na deze tour nog meer nieuwe dingen in de agenda?
Anny: “Ik heb geen idee en laat het allemaal op me af komen. Ik ga genieten van deze tour en er voor de volle 100% tegenaan.” Jan: “Het is al ongelooflijk dat we dit mogen doen. Daarnaast worden we op de meest vreemde plaatsen uitgenodigd om op te treden. Roemenië, Zuid-Afrika, noem het maar op. Dat zegt genoeg over de magie die er is tussen Anny en mij. Mensen voelen dat het echt is en kopen graag een kaartje om naar ons te kijken. Daar kunnen we alleen maar dankbaar voor zijn en de mensen waar voor hun geld bieden.”

Voor de volledige speellijst van de theatertour van Jan & Anny kun je terecht op de website van Nationale Theaterkassa of via telefoon. Meer informatie op www.janenanny.nl en www.kunstmin.nl.

Wanneer?
25 februari 2012 van 20.15 tot 00.00 uur
Locatie:
in Schouwburg Kunstmin
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.