Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Woord&KlanKKunst - Wouter Smits

Woord&KlanKKunst - Wouter Smits

Vandaag is er een bijzondere combinatie van muziek en taal te beleven in het Dordrechts Museum. De pianist Wouter Smits (1988) geeft uitleg bij het spelen van een fuga, een ingenieuze muziekvorm waarin Johann Sebastian Bach een van de grootmeesters was. En hij laat er in de loop van het programma nog een aantal horen; bovendien speelt hij een fugatische improvisatie in de stijl van Dmitri Shostakovich.

Dichter Pieter Breman (1948) laat zien hoe de fuga ook in het domein van de taal doordrong en dichter en docent kunstzinnige vorming Jacoline de Heer (1982) demonstreert die vervlechting van taal en muziek door het voorlezen van een aantal onverwachte, lichtvoetige en dramatische gedichten van Vestdijk en Nijhoff tot Gustafsson en Celan. Ook zijn er filmpjes te zien waarin de noten van zo’n fuga letterlijk leven wordt ingeblazen en waarin de Canadese pianist Glenn Gould laat zien dat je een fuga kunt schrijven met als thema het schrijven ervan.

Deze middag is er één in de serie Woord & Klankkunst die de Kunstkerk organiseert in het auditorium van het museum. Toegang € 15,-.

Wanneer?
26 februari 2012 van 13.30 tot 00.00 uur
Organisator
Kunstkerk Dordrecht
639 85 55
kunstkerk@dordrecht.nl
Locatie:
Dordrechts Museum, Museumstraat 40
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.