Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Workshop Verzamelen!

Huis Van Gijn heeft in de voorjaarsvakantie een bijzondere kinderworkshop in petto. Kinderen van 8 tot 12 jaar kunnen vandaag de verzameling van Ad Breevaart ontdekken. Deze markante Dordtenaar verzamelt al jaren de meest uiteenlopende voorwerpen. Van een knuffel giraffe tot een Afrikaans masker. Het komt deze middag allemaal aan bod.

Een enthousiaste rondleidster kan de deelnemers alles over deze interessante verzameling vertellen. Heb je zelf een bijzondere verzameling? Of wil je meer weten over wat verzamelen is? Laat deze middag dan niet aan je voorbij gaan. Na de rondleiding vindt de creatieve workshop plaats.

In Huis Van Gijn is t/m 10 juni de tentoonstelling Wonen in een verzameling. Het rariteitenkabinet van Ad Breevaart te zien. Breevaart heeft net zo’n verzamelpassie als Simon van Gijn, de voormalig bewoner en naamgever van het museum. Sinds eind jaren zestig verzamelt hij de meest uiteenlopende voorwerpen. Zijn collectie bestaat uit maskers en beelden uit de hele wereld, Steiff knuffelbeesten en werk van hedendaagse kunstenaars. Zijn huis, waar hij als sinds zijn geboorte woont, staat er vol mee.

De kinderworkshop Verzamelen! Prijs: €2,50. Graag vooraf aanmelden via email.

Wanneer?
29 februari 2012 van 14.00 tot 15.30 uur
Locatie:
in Huis Van Gijn
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.