Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Expositie Ability

Expositie Ability

Foto expositie 'Ability': impressie van bijzondere olijfoogst Dordrecht - De unieke fotoserie 'Ability' van Mirjam de Jong zal te zien zijn bij Lunchroom Den Witten Haen. De expositie is een impressie van een speciale olijfoogst door mensen met een verstandelijke beperking op Palestijnse gebied.

De integratie van mensen met een verstandelijke beperking binnen de Palestijnse gebieden heeft nog een lange weg te gaan. De bijzondere mensen van Jabal al Najme laten zien dat zij de bekwaamheid hebben om mee te doen. De fotoserie geeft hier op eigen wijze een beeld van. De olijfoogst binnen de Palestijnse Gebieden is niet alleen economisch gezien van grote waarde. Het is, naast een belangrijke culturele en historische traditie, ook een jaarlijks terugkerende familiegebeurtenis. Dit maakt het werk wat de mensen met een beperking op Jabal al Najme laten zien extra bijzonder.

De fotoserie is gemaakt door Mirjam de Jong tijdens haar bezoek aan Jabal al Najme oktober dit jaar. Jabal al Najme (vertaling Star Mountain) is een organisatie die mensen met een beperking ondersteunt op Palestijns gebied. Dat de Expositie 'Ability' te zien is in Lunchroom Den Witten Haen is niet zonder reden. Deze lunchroom is onderdeel van Philadelphia Zuidwest. Jongeren met een verstandelijke beperking volgen een leerwerkproject in de horeca. Den Witten Haen is geopend op maandag tot en met zaterdag.

Wanneer?
Van 16 december 2011 10.00 uur tot 1 maart 2012 16.00 uur
Locatie:
Den Witten Haen is gelegen aan de Groenmarkt 19
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.