Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Voorstelling Olla Vogala - Theater ZieZo

Voorstelling  Olla Vogala - Theater ZieZo

Vandaag gaat de nieuwste voorstelling van Theater ZieZo, Olla Vogala, in première.

Linde Löbert, de drijvende kracht achter Theater ZieZo, heeft al diverse try-outs achter de rug en is er zeker van dat ook deze nieuwe voorstelling weer net zo succesvol zal zijn als haar eerdere optredens.

Olla Vogala is een verhaal over het fladdermeisje Olla dat op ontdekkingstocht gaat en gaande weg haar plekje in deze wereld vindt.

Op het toneel ligt een groot ei Langzaam begint het ei te bewegen; er kruipt een fladderig meisje uit Ze bekijkt verwonderd haar omgeving: waar is ze terecht gekomen? Wat voor wereld is dit? Zo begint Olla aan haar uitdagende ontdekkingstocht. “Je zelf zoeken en ontdekken” is de rode draad in Olla Vogala, de nieuwste multidisciplinaire meespeelvoorstelling van Theater ZieZo. Het speciale aan de voorstelling Olla Vogala is dat het meisje Olla zich ontwikkelt onder invloed van de personages, de “wereld” die ze tegenkomt. Ze imiteert ze, maar merkt dat ze hierdoor zichzelf verliest. Langzaam begrijpt ze dat ze haar eigenheid, haar eigen kwaliteiten moet ontdekken en benutten en daardoor de wereld vol vertrouwen en blijdschap tegemoet kan treden.

De speciaal voor Olla Vogala geschreven tekst en muziek, de prachtige kostuums en decors vormen samen met uitnodigend bewegingstheater en livemuziek een aantrekkelijk geheel. De ontwikkeling van deze nieuwe voorstelling werd mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de gemeente Dordrecht.

Linde Löbert verzorgt al vele jaren meespeelvoorstellingen. Haar eerdere producties zoals Lichtkind, Sura, De bal van Annabel, Daantje in de dierentuin en Frans & Fietje worden nog steeds met veel succes gespeeld en met de nieuwste productie Olla Vogala zet zij opnieuw een belangrijke stap in haar carrière.
Linde heeft haar wortels liggen in het bewegingstheater. Ze verzorgt per jaar meer dan 100 optredens in zowel Nederland als België. Juist theater kan, volgens Linde, emoties, creativiteit en bezinning bij kinderen en volwassenen opwekken en dat wil zij graag onze samenleving schenken: “hoe eerder creativiteit in de mens wordt aangesproken en wakker gehouden, hoe beter! Van deze kracht kun je in alle levensfasen gebruik maken”. Linde neemt kinderen echt mee in haar voorstellingen. Het gaat er om dat kinderen zich verbonden voelen met een voorstelling, dat ze “in het verhaal kruipen”en voldaan en blij naar huis gaan. Linde speelt altijd in op de groep kinderen en probeert eventuele terughoudendheid om te buigen in enthousiasme.

In de voorstelling Olla Vogala speelt Linde samen met accordeonist Theo Kuypers die na zijn studie aan het Rotterdams Conservatorium bij vele grote en kleinere theatergezelschappen heeft gespeeld. De Dordtse stadsdichter Marieke van Leeuwen is de tekstschrijver en regisseur van deze voorstelling.

De voorstelling is geschikt voor kinderen van 4 t/m 8 jaar. Kijk voor meer informatie op de website.d

 

Wanneer?
4 maart 2012 van 15.00 tot 00.00 uur
Locatie:
in schouwburg Kunstmin
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.