Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Opening Galerie Bouke Ylstra

Opening Galerie Bouke Ylstra
Het wordt meer dan een galerie, het voormalige atelier aan de St. Jorisweg van Bouke Ylstra. Het wordt een monument, een klein museum, met het werk van de in september 2009 overleden Dordtse beeldend kunstenaar. De aftrap zal vandaag zijn, als onderdeel van het vaste kunstrondje Dordrecht.

José Ylstra – Nicolaï, die in 1956 met Bouke trouwde, maakt dit bekend. Zij vindt 4 maart een mooie datum voor de opening: ,, Bouke werd geboren op 13 maart 1933, de eerste zondag van maart ligt dus dicht bij zijn geboortedag. Dus ongeveer vanaf wat Bouke’s 79e verjaardag had moeten worden, krijgt zijn werk een permanente tentoonstellingsplek in Dordrecht.

Bouke Ylstra behoort volgens het standaardwerk ‘de Geschiedenis van Dordrecht’ tot de vier belangrijkste naoorlogse kunstenaars van de stad. José: ‘Het scheppen van kunst was voor hem net zo vanzelfsprekend als adem halen. Bouke was een erg veelzijdige kunstenaar, er is daarom uit zijn uitgebreide oeuvre heel veel om te laten zien.

Zij beheert een collectie die meer dan vijfenzestig jaar van Bouke’s werk bestrijkt. Alleen al vanuit kunsthistorisch perspectief geeft dat een interessant beeld. Bouke schilderde, tekende, verzamelde, maakte beelden en ontwierp monumentaal werk. Een groot deel van zijn oeuvre is momenteel al te zien via de website, maar wordt in de nieuwe galerie nu ook ‘tastbaar’ voor een geïnteresseerd publiek.

De vaste openingstijden zijn vrijdag tot en met zondag van 13:00 tot 17:00 uur.

Wanneer?
4 maart 2012 van 13.00 tot 17.00 uur
Locatie:
Galerie Bouke Ylstra, St. Jorisweg 9
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.