Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Jazz and Beyond - The Jazzinvaders

Deze editie van Jazz and Beyond staat in het teken van The Jazzinvaders en een expositie van Kim Peters. Voordat The Jazzinvaders de studio intrekken om hun vierde album te gaan opnemen spelen ze nog een keer in Jazzpodium DJS.

Slechts weinig bands proberen hun naam zo waar te maken als The Jazzinvaders. Keer op keer annexeren zij nieuw gebied binnen de jazz. Voor hun album "3" werd het tijd voor een totale vernieuwing. Evenals hardbopartiesten als Donald Byrd, Horace Silver en Roy Ayers die zich lieten inspireren door de indertijd opkomende funk en meer gebruik gingen maken van vocalisten, wilden The Jazzinvaders deze gedachte in hun werk verweven. Uiteraard geheel op eigen manier, want kopieerdrift is hen absoluut niet eigen.

Zang en blazers verstrengelen de melodieën en zwepen elkaar op tot hemelse climaxen. Beurtelings versterken zij elkaar en werken samen aan een indrukwekkende harmonische beleving. Maar het verleden wordt niet vergeten. Met stukken als Dudu en Sunchaser wordt de oorspronkelijke Jazzinvaderssound niet uit het oog verloren. "3" markeert het vers veroverde gebied.

Peters Hangt
Onder de naam “Peters Hangt” zal ontwerper / kunstenaar Kim Peters zijn collages op canvas en karton komende maanden exposeren in jazzpodium DJS. Met zijn ontwerp studio De Funkfabriek is hij verantwoordelijk voor vele platenhoezen van Nederlandse Jazz groepen en vele posters en flyers van funky feesten.

Entree 7 euro – 3,5 euro voor leden
Deur open 21:30u / Aanvang 22:30u

Wanneer?
10 maart 2012 van 22.30 tot 00.00 uur
Locatie:
Grotekerksplein 1
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.