Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Werelds & Jazz - zanger Blick Bassy

Werelds & Jazz - zanger Blick Bassy
Blick Bassy is de nieuwe soulstem van Kameroen. Hij geeft vandaag met de uit Guadeloupe afkomstige zanger en gitarist Pascal Danae een concert in de Kunstkerk.

De Kameroense songwriter, gitarist en percussionist Blick Bassy presenteert op zijn tweede cd, Hongo Calling, een ode aan en zoektocht naar de ‘hongo’, een tranceverwekkende muziek bij ceremonies in de Bassa-cultuur. Hij vond het ritme terug in Benin, Senegal, Kaapverdië en Brazilië. ‘Ik deed mijn ogen dicht en maakte een muzikale trip. Ik werd zelfs even een slaaf die de oversteek maakt.’

Op zijn twee jaar oude debuutalbum Léman (Four Quarters Ent) verbindt hij moeiteloos Centraal- en West-Afrikaanse muzikale tradities met bossa nova, jazz en soul. Bassy's gitaarspel en bedwelmende, zachte stem worden verrijkt door de kora (harpluit), kalebas (percussie) en een contrabas. Dit alles resulteert in een uniek geluid met subtiele harmonieën afgewisseld met rauwe en groovy ritmes.

De jonge Bassy groeide er op in de hoofdstad Yaoundé, in een gezin met 21 kinderen. Bassy is naast zanger, ook songwriter, gitarist en percussionist.

“De getalenteerde zanger Blick Bassy heeft een zacht bedwelmend stemgeluid, dat doet denken aan dat van langenoot Richard Bona. Bassy zingt met veel bezieling.” Amanda Kuyper – NRC

Werelds & Jazz, entree € 12,50 / € 10,00 met korting, inclusief een kop koffie of thee

Wanneer?
10 maart 2012 van 20.00 tot 00.00 uur
Organisator
Kunstkerk Dordrecht
639 85 55
kunstkerk@dordrecht.nl
Locatie:
Museumstraat 65
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.