Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Informatieavond over slaapapneu

Het Albert Schweitzer ziekenhuis en de Apneu Vereniging Nederland houden een informatieavond over slaapapneu. In het bijzonder staan de psychologische gevolgen van de aandoening centraal. De entree is gratis, het parkeren op de gemeentelijke parkeerplaats niet. Van tevoren aanmelden bij de Apneu Vereniging Nederland is dringend gewenst.

Apneupatiënten stoppen ’s nachts ongemerkt telkens een paar seconden met ademhalen. Daardoor treedt zuurstoftekort op, met als gevolg wakker schrikken. De patiënt komt hierdoor (bijna) niet in zijn of haar diepste slaap. Dit heeft op den duur vervelende en zelfs schadelijke gevolgen overdag, zoals chronische vermoeidheid, concentratieproblemen, hoge bloeddruk, hartritmestoornissen en soms zelfs een depressie. Er zijn vermoedelijk nog zeer veel mensen die rondlopen met onontdekte en dus onbehandelde apneu.

Tijdens de informatieavond vertelt een verpleegkundige van het SlaapWaakCentrum van het Albert Schweitzer ziekenhuis welke onderzoeken er zijn om apneu vast te stellen en welke remedies er zijn tegen apneu. Een daarvan is het slapen met een speciaal zuurstofmasker. Psycholoog Aart Huisman van het Albert Schweitzer ziekenhuis belicht tijdens deze avond de psychologische aspecten van apneu. Hij vertelt welke patiënten baat kunnen hebben bij psychologische behandeling.

De avond staat open voor iedereen met (belangstelling voor) apneu, maar ook voor mensen met snurk- en slapeloosheidsklachten die vermoeden dat zij apneu zouden kunnen hebben. Vaak weet de partner van een patiënt als eerste dat sprake kan zijn van apneu, omdat hij/zij de partner ’s nachts regelmatig hoort stoppen met ademen. Ook partners zijn welkom op de avond. Vragen stellen kan ook. Het daadwerkelijke programma begint om 20.00 uur, vanaf 19.30 uur is er inloop en ontvangst met koffie en thee.

Wanneer?
28 maart 2012 van 20.00 tot 22.00 uur
Organisator
Apneu Vereniging Nederland
615 25 00
gravekamp@apneuvereniging.nl
Locatie:
in het auditorium, locatie Dordwijk, Albert Schweitzerplaats 25
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.