Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Jazzlab presents: ToBe Jazzed & Han Litz Group

Vandaag vindt er weer een dubbelprogramma plaats bij Jazzlab: ToBe Jazzed ft Sanne Monster zal een Candi Staton special brengen en de Han Litz Group zal op de JazzLab avond in Jazzpodium DJS optreden.

De organisatie van Jazz and Beyond hebben het initiatief genomen om een aantal concerten te organiseren waarbij musici de kans krijgen om nieuwe projecten, bands en repertoire uit te proberen. Het gaat om uitdagende, vernieuwende en frisse muziek waarbij de musici opzoek gaan naar interactie met publiek. 

To Be Jazzed ft Sanne Monster plays the music of Candi Staton
To Be Jazzed is de kleine bigband van Stichting ToBe en vandaag zal de bigband stukken spelen uit het eigen repertoire en de muziek van het project To Be Jazzed plays the music of Candi Staton feat. Sanne Monster & The ToBe Backings. Voor dit project zijn speciaal voor To Be Jazzed een aantal liedjes van de relatief onterecht onbekende soulzangeres Candi Staton gearrangeerd door Govert van der Kolm. Een zangroep van Gospel/Soul koor Heart(2)beat heeft hiervoor de backing ingestudeerd en niemand minder dan Soul Sister Sanne Monster zal de lead op zich nemen. To Be Jazzed staat onder leiding van Govert van der Kolm.

Han Litz - jazzfluitist
Bij het samenstellen van zijn eigen groep was het niet zaak om een paar muzikanten bij elkaar te vragen om zijn composities te spelen, maar eerder het bijelkaar brengen van een aantal goede vrienden om daarvoor de juiste composities samen te stellen.

Zijn liefde voor de fluit begon al op zeer jonge leeftijd. In zijn puberteit kwam daar ook nog eens de jazzmuziek bij en een combinatie van die twee was snel gelegd. Na zijn studie aan het conservatorium in Amsterdam speelde hij met Flowriders, Kindred Spirits Ensemble and DJ collective Supa Dance Jam. Hij heeft ook het podium gedeeld met grote namen uit de Nu Jazz scene zoals Louie Vega, DJ Maestro (Blue Note), Jazzanova, New Cool Collective, Zuco 103 and Osunlade. Litz is ook mede oprichter van de funky Braziliaanse groep Lex Empress & The Royals.

Zijn samenwerking met zijn “Group” heeft nu als prachtig resultaat een debuut album opgeleverd getiteld Epiphany. Invloeden kwamen van alle kanten. De basis is terug te vinden in de Braziliaanse samba en de invloeden van o.a. Dave Valentin, Jeremy Steig, Stevie Wonder en zelfs Jethro Tull. Zoals Monte La Rue (Jazzism) zegt: Funky wereldmuziek met een internationale draai en Guuz Hoogeart : Je hoort de vele invloeden van over de hele wereld in Han zijn muziek, maar ook zijn invloeden hierop. Een swingende avond waarin de jazzfluit centraal staat. Een sound die te weinig gehoord wordt binnen de jazz en wereldmuziek.

Jazzlab avonden zijn voor jong en oud maar om jongeren meer kans te geven om in aanraking te komen met de nieuwe ‘Jazz’ is er een speciale entree prijs van 3,50 euro beneden de 23 jaar.

Datum: 31 maart - Jazzlab presents: ToBe Jazzed & Han Litz Group
Deur open: 22:00u / Aanvang 22:30u
Locatie Jazzpodium DJS - Grote Kerksbuurt 1, Dordrecht
Entree: 3,50 leden / 7,00 niet leden

Verwacht bij Jazz & Beyond
14 april - DelMontis - Poppy Jazz en Jazzy Pop 
12 mei - Saxotones Groove Mission - Scheurende sax, funky gitaren en scheurende Hammonds 
26 mei - The Haggis Horns (UK) - De blazers van o.a. met Amy Winehouse, Jamiroquai en Adele. Support act : Monsieur Cannibale 
9 Juni- Concrete Sneaker - Vertrouwde souljazz sound met beats van nu

Wanneer?
31 maart 2012 van 22.00 tot 00.00 uur
Locatie:
Grote Kerksbuurt 1
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.