Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Lezing Hugo Wapperom

Lezing Hugo Wapperom

Vanavond vertelt auteur en psycholoog Hugo Wapperom over zijn roman De Spinvlieg. Hij geeft een lezing over dit persoonlijke verhaal over liefde, verzet en verraad in tijden van crisis of oorlog.

Het in 2011 verschenen De Spinvlieg is een waargebeurd, ongelooflijk verhaal met authentieke brieven en dagboekteksten van de Dordtse Piet en zijn vrouw. Piet is in de Tweede Wereldoorlog een communistisch verzetsleider. In de jaren 30, 40 en 50 maakt hij opvallende dingen mee, tegen een achtergrond van intriges. Bekende historische figuren jagen een geheime agenda na, meestal vanuit een strategische positie in het land. Onder hen zijn ministers, minister-presidenten, prins Bernhard en koningin Wilhelmina.
Hugo Wapperom vertelt in zijn roman het ‘kleine verhaal’ binnen het ‘grote verhaal’: het kleine van Piet en zijn vrouw binnen het grote van het land in crisis. Deze verhalen versterken elkaar en gaan beide over onderwerpen als het gezin in relatie tot de samenleving en de liefde in relatie tot de dood.

Voor, tijdens en na de lezing kunt u ook alles te weten komen over het enigste oorlogsmuseum in de regio, Museum 1940 – 1945. Dit Dordtse museum is aanwezig met een informatiestand, een interessante aanvulling op het verhaal van Hugo Wapperom.

De toegang tot de lezing is gratis, maar reserveren via de website of aan de balie van Dordtse bibliotheekvestigingen is gewenst.

Wanneer?
2 mei 2012 van 20.00 tot 22.00 uur
Organisator
de Bibliotheek A tot Z
078 620 55 00
service@debibliotheekatotz.nl
Locatie:
Centrale Bibliotheek, Groenmarkt 153
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.