Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Vier je meivakantie bij Duurzaamheidscentrum Weizigt

Vier je meivakantie bij Duurzaamheidscentrum Weizigt

Het is voorjaar. De jonge dieren spelen in de wei, de bijen zoemen en de vlinders fladderen door de lucht. Wil jij de natuur van dichtbij meemaken? Schrijf je dan in voor de vakantieactiviteiten van Weizigt. Leer van een professionele fotograaf hoe je bloemen en insecten kunt fotograferen. Of trek klompen aan en help mee bij het verzorgen van de dieren op de boerderij.

Workshop Dierverzorger (4 t/m 12 jaar)
Met je klompen aan ga je de dierverzorgers helpen met verzorgen van de dieren. Eerst ga je de dieren voeren. Daarna is het tijd om de stallen schoon te maken. Na al dat zware werk is het tijd voor wat te drinken en te eten. Natuurlijk is er ook tijd om je favoriete dieren te knuffelen. Na afloop krijg je een echt Dierverzorgercertificaat. Op de boerderij kan je klompen lenen. Trek kleding aan die vies mag worden en stevige schoenen of laarzen als je geen klompen aan wilt.
Wanneer: Woensdag 2 mei van 9.30-11.00 uur (4 t/m 7 jaar)
Donderdag 3 mei van 9.00 tot 11.30 uur (8 t/m 12 jaar)
Kosten: 10 euro

Workshop Bloemen en insectenfotografie (8 t/m12 jaar)
Van de Dordtse fotograaf Jeroen Niemeijer leer je verschillende fotografietechnieken om bloemen en insecten van dichtbij te fotograferen. Daarna mag je een professionele camera lenen en ga je aan de slag. In kleine groepjes fotografeer je de natuur op het terrein. Tussendoor krijg je wat te eten en te drinken.
Wanneer: woensdag 2 mei van 14.00-16.00 uur.
Kosten: 10 euro

Tentoonstelling Het Toverbos
Tijdens de meivakantie kun je ook gratis de tentoonstelling het Toverbos bezoeken. Loop met een toverstaf door het bos en wek met een toverstaf het bos tot leven. Wat heeft de das onder grond te vertellen? En de eekhoorn? Wanneer: zondag t/m vrijdag van 13 tot 17 uur, tot en met 31 mei.
Kosten: geen

Opening bijenstal
Op zondag 6 mei opent de imker de deuren van de bijenstal en kun je van dichtbij zien hoe het bijenvolk honing maakt. Proef de verse honing of rol een kaarsje van bijenwas. Tijdens de wandeling door de tuin vertelt de imker je alles over de planten die belangrijk zijn voor de bijen.
Wanneer: vanaf zondag 6 mei, iedere twee weken t/m 9 september van 13.00 tot 16.30 uur.
Kosten: Bezoek bijenstal en wandeling gratis.
Kaars rollen: 0,50 cent.

Inschrijven
Wil je meedoen met een van de workshops? Schrijf je dan snel in, want er is maar een beperkt aantal plaatsen. De tentoonstelling en de bijenstal kun je bezoeken zonder je in te schrijven. Je kunt je op drie manieren inschrijven:

  • Via de website van Weizigt
  • Per e-mail: stuur een mailtje met je naam, leeftijd en de activiteit waarvoor je je wilt inschrijven.
  • Telefonisch.

Bij regenachtig weer gaan de activiteiten gewoon door. Trek wel regenkleding aan!

Locatie en betalen 
De workshops starten in de boerderij. Daar kun je ook betalen. Zorg dat je contant geld bij je hebt, want je kunt niet pinnen bij Weizigt. De tentoonstelling Het Toverbos vind je in het Koetshuis. De bijenstal staat in de tuin, naast de vijver.

Wanneer?
Van 2 mei 2012 00.00 uur tot 3 mei 2012 00.00 uur
Locatie:
Duurzaamheidscentrum Weizigt, Van Baerleplantsoen 30
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.