Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Opening bijenstal

Opening bijenstal

Vandaag opent Imker Meta de bijenstal van Duurzaamheidscentrum Weizigt. Vanaf deze dag kunt u haar iedere twee weken op zondag aan het werk zien in de bijenstal. Vandaag kunt u honing proeven, zelf een kaarsje maken van bijenwas of onder begeleiding van een gids een wandeling door de tuin maken. Tijdens de wandeling maakt u kennis met verschillende drachtplanten. Dit zijn planten die nectar of stuifmeel leveren en daarom heel belangrijk zijn voor de bij.

Openingstijden bijenstal
De bijenstal is op de volgende zondagen geopend van 13.00 tot 16.30 uur: 6 mei, 20 mei, 3 juni, 17 juni, 1 juli, 15 juli, 29 juli, 12 augustus, 26 augustus, 9 september, 23 september.

Het jaar van de bij
Het jaar 2012 is uitgeroepen tot het jaar van de bij. Daar zijn goede redenen voor:
· Onze voedselvoorziening is voor een belangrijk deel afhankelijk van de bestuivende arbeid van bijen.
· In de afgelopen jaren is er een onrustbarende bijensterfte in Nederland.
· Omdat het Nederlandse landschap qua aanbod van bloemen sterk is verschraald, zijn vele soorten wilde bijen in gevaar. Met diverse activiteiten vraagt Duurzaamheidscentrum Weizigt aandacht voor deze problematiek. Bezoek de website van het Jaar van de Bij (www.jaarvandebij.nl) voor meer informatie en om te lezen wat u zelf kunt doen.

Wanneer?
6 mei 2012 van 13.00 tot 16.30 uur
Organisator
Duurzaamheidscentrum Weizigt
Locatie:
Van Baerleplantsoen 30
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.