Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

[F]luisterconcerten - Molens - 150 jaar Scheffer

[F]luisterconcerten - Molens - 150 jaar Scheffer

[F]luisterconcerten
Al vierentwintig edities lang organiseert [F]luister concerten vol soundscapes, neoklassieke muziek en mooie, ingetogen luisterliedjes. Tijdens de 25e editie wordt er op zondag 13 mei ook in De Zaal van het Dordrechts Museum ge[f]luisterd door getalenteerde artiesten.
De muziek van de Amerikaanse zangeres en gitariste Mariee Sioux wortelt diep in de rijke Noord-Amerikaanse folktraditie. Met een prachtstem en veel beeldspraak zingt zij haar poëtische en epische songs waarin zij haar indiaanse afkomst niet verloochent.
Met haar muzikantenvrienden Alela Diane en Matt Bauer is Sioux verantwoordelijk voor de frisse wind die sinds enkele jaren door het genre waait. De getalenteerde Britse gitarist James Blackshaw legt zich niet neer bij slechts virtuoos fingerpicking-spel op zijn 12-snarige gitaar, maar blijft zich ontwikkelen. Voorheen waren zijn lange gitaarstukken beïnvloed door Indiase raga’s, middeleeuwse religieuze muziek en de minimal music van Steve Reich. Inmiddels is Blackshaw uitgegroeid tot een volwaardig componist die ook strijkers en piano in zijn werk terug laat komen.

De [F]luisterconcerten starten zondag 13 mei om 15.00 uur in De Zaal van het Dordrechts Museum.
Entree: gratis

Molens in het museum
In het Dordrechts Museum wordt vandaag een rondleiding gegeven die inzoomt op molens. Molens zijn onlosmakelijk verbonden met Nederland. Het is daarom niet vreemd dat molens ook vaak zijn afgebeeld in de kunst. Vele schilders, van Van Goyen tot Mondriaan, hebben molens afgebeeld op hun schilderijen. In het Dordrechts Museum zijn verschillende schilderijen met afbeeldingen van molens te vinden. De meest bekende is waarschijnlijk Watermolen in de polder ‘De Leidsche Dam’ van Gabriël.
Tijdens een familierondleiding worden bezoekers van het Dordrechts Museum meegenomen langs de molens die op de schilderijen in het museum te zien zijn.

De rondleiding Molens in het museum is zondag 13 mei van 14.30 – 15.30 uur. Aanmelden kan bij de balie. Kosten: gratis, excl. entree tot het museum. Maximaal 15 deelnemers.

150 jaar Scheffer
Op 8 mei staat de beroemde Dordtse schilder Ary Scheffer exact 150 jaar op zijn sokkel op het Scheffersplein. Reden voor een feestje. In het weekend van 11 t/m 13 mei bruist het hart van Dordrecht dan ook van de activiteiten. Zo is er een spectaculaire lichtshow die het Scheffersplein onderdompelt in een zee van kleuren, is er een Schefferrondleiding in het Dordrechts Museum en kunnen kinderen op zondag 13 mei een mooi kunstwerk voor hun moeder maken tijdens een schilderworkshop.
In verschillende Dordtse etalages zijn daarnaast vanaf 8 mei levensechte afbeeldingen van Ary Scheffer te ontdekken. Schiet een originele foto van Ary en mail deze voor 1 juni naar scheffer@dordrecht.nl. De winnaar maakt kans op een diner met Ary. Vereniging Dordrechts Museum maakt 27 juni de winnaar bekend. Kortom, een onmisbaar weekend boordevol cultuur, historie en amusement!

Wanneer?
13 mei 2012 van 00.00 tot 00.00 uur
Locatie:
Dordrechts Museum, Museumstraat 32-40
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.