Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Schefferweekend

Schefferweekend

Op 8 mei 2012 is het precies 150 jaar geleden dat het standbeeld van de grote Dordtse schilder Ary Scheffer op het Scheffersplein feestelijk werd onthuld. In het weekend van 11, 12 en 13 mei vinden er voor jong en oud tal van activiteiten plaats om te vieren dat Ary Scheffer 150 jaar op zijn sokkel staat.

Het programma
U wordt natuurlijk allen verwacht op vrijdagavond om 19.00 uur op het Scheffersplein waar Sander Paarlberg de spits af afbijt met een lezing over het standbeeld . Stoeltjes om op te zitten zijn aanwezig. Na afloop van de lezing. om 20.00 uur, wordt bekend gemaakt wie in 2012 een standbeeld zou verdienen.

Ook de horeca laat dit evenement niet aan zich voorbij gaan. Art & Dining en de horeca rond het plein heeft een speciaal Scheffer weekmenu en de etalages worden speciaal ingericht op de festiviteiten.

Zaterdagavond 12 mei vanaf 19.30 uur wordt de onthulling, die 150 jaar gelden plaats vond, nagespeeld door een theatergezelschap. Op de muziek van toentertijd kan vervolgens een dansje worden gemaakt.

Kinderen worden tijdens dit weekend niet vergeten. Zondag 13 mei kunnen zij hun creativiteit een impuls geven tijdens een schilderworkshop op het Scheffersplein.

In het Dordrechts Museum worden eveneens activiteiten georganiseerd. Een kleine aanvullende tentoonstelling op de Scheffer zalen, een instaprondleiding en veel mensen maken het weekend een totaalbeleving.

Meer informatie over ‘150 jaar Scheffer’, de deelnemende winkels en restaurants is te vinden op:
www.dordrechtsmuseum.nl, www.erfgoedcentrumdiep.nl, www.verenigingdordrechtsmuseum.nl

In het kort...

Vrijdag 11 mei

19.00 uur - Openluchtlezing over het standbeeld door Sander Paarlberg, conser vator Dordrechts Museum
20.00 uur - Bekendmaking Dordtse held en lancering Dordts Biografisch Woordenboek
Zaterdag 12 mei
20.00 uur - DJ Ary draait van Liszt tot Chopin
21.00 uur - Theaterperformance door Toendra
22.30 uur - Spectaculaire lichtshow door Do Not X-Ray & Aldo Houben - Op rap de Feestcantate uit 1862
Zondag 13 mei
13.00 uur - Kinderworkshop: Kruip in de huid van Ary tot 16.00 uur
14.00 uur - Scheffer rondleiding in het Dordrechts Museum
15.00 uur - Verrassingsact

Wanneer?
Van 11 mei 2012 00.00 uur tot 13 mei 2012 00.00 uur
Locatie:
het Scheffersplein
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.