Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Opening jeugdtentoonstelling Laat je handen wapperen

Opening jeugdtentoonstelling Laat je handen wapperen

De cursus “Laat je handen wapperen” is een algemeen beeldende cursus voor de leeftijd 6 – 16 jaar, waarin zeer veel technieken gebruikt worden. Je kunt denken aan druktechnieken (lino), kwast schilderijen (smal en breed), sjablonen, tamponeren, 3-D bouwtechnieken en papierklei.

Maori
ToBe docente Barbara Rinses en haar leerlingen hebben zich laten inspireren door Irene Avaalaaqiaq Tiktaalaaq (1941) een Inuit kunstenaar en de Maori Tattoos. Irene is en Inuit kunstenaar, geboren in het Princess Mary Lake in de buurt van Baker Lake, Nunavut in Canada. Tiktaalaaq is opgegroeid op het land van haar grootouders in de traditionele Inuit-stijl. Tiktaalaaq produceerde tekeningen, prenten en was ook bekend om haar wallhangings.

Maori is de naam van het volk dat Nieuw-Zeeland bewoonde, toen het door Europeanen werd ontdekt. En is bekend om de tattoos, die een ware kunst op zich zijn. In de Maori tattoo, opgebouwd uit fraaie, cirkelvormige patronen, zit een code verwerkt waaraan men de afkomst en rang van de drager herkennen kan. In de kunstwerken van 70 kinderen zijn aspecten van deze kunsten terug te zien, met verdere uitleg over de oorsprong van het werk.

De tentoonstelling is te bezichtigen vanaf 16 mei t/m 16 juni 2012. Stichting ToBe is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 22.00 uur en zaterdag van 09.00 uur tot 17.00 uur. Tijdens de schoolvakantie is ToBe gesloten.

Wanneer?
16 mei 2012 van 15.00 tot 00.00 uur
Organisator
ToBe
Locatie:
in De Berckepoort, Voorstraat 220
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.