Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Bobby Kinghe - Laat ons juichen!

Bobby Kinghe - Laat ons juichen!

Vanavond organiseert Bobby Kinghe een avond vol literatuur en voetbal. Op de Noord Tribune vertellen bekende schrijvers als Hugo Borst, Vincent Bijlo, Marcel van Roosmalen en Menno Pot over hun liefde voor het spelletje. Tussen de verhalen door zal de band The Krommedijk Legends (The Hot Stewards) bekende voetballiedjes ten gehore brengen. De Dordtse dichters Peter M. van der Linden en Josse Kok zullen de avond openen en afsluiten.

Omdat op deze zaterdag ook de Champions League finale wordt gespeeld beginnen we om 19.00 uur. Het publiek kan na afloop in het supportershome de finale op groot scherm bekijken.

Entree: € 5,- Kaarten zijn te koop bij Velvet Music Dordrecht en Boekhandel de Bengel.

Over de schrijvers:

  • Marcel van Roosmalen schrijft in een geheel eigen stijl voor onder andere NRC Next, Hard Gras en de Varagids. Zijn Hard Gras-special ‘Je hebt het niet van mij. Een tragikomisch verslag van een jaar Vitesse’ werd door de Nederlandse sportpers uitgeroepen tot Beste Sportboek van 2006 en bekroond met de Nico Scheepmaker Beker. Daarna volgde er nog twee Vitesse specials Het jaar van de Adelaar en Geef me nog twee dagen.
  • Hugo Borst is columnist voor Algemeen Dagblad en Esquire. Naast zijn werk als columnist is hij redacteur van Hard Gras. Hij schreef o.a. de bestsellers De Coolsingel bleef leeg (nominatie Gouden Uil Literatuurprijs), Over vaders & zonen, Alle ballen op Heintje en Waarom ik zo van Sparta hou.
  • Menno Pot is popjournalist en voetbalauteur. Zijn supportersroman Vak 127 gaat over supportersleed, supporterslol en volwassen worden in het spoor van Ajax. Het boek won de Nico Scheepmaker Publieksprijs voor Beste Sportboek van 2005. Menno schrijft de wekelijkse voetbalcolumn Balgevoel op NU Sport.nl en schrijft nog altijd veel over Ajax: het boek Sporen van Ajax verschijnt deze zomer.
  • Vincent Bijlo was voorbestemd een topvoetballer te worden, ware het niet dat hij zijn hele carrière geblesseerd was. Hij zag geen bal. De bal met bellen bood geen uitkomst, het geluid van de supporters overstemde het rinkelen van de bellen in de bal. Hij stond verloren op het veld en als hij al eens de bal kreeg wilde het nog wel eens gebeuren dat hij, hij had acties in huis waarvan Guidetti alleen maar kan dromen, dat hij de bal onhoudbaar achter zijn eigen keeper in het doel legde. Het was geen doen, daarom is hij cabaretier geworden.

Over de dichters

  • Peter M. van der Linden staat garant voor een levendig optreden. Zijn voordrachten bevatten rap, klankimprovisaties, absurde humor en haarscherpe observaties. Peter besteeg als kleine jongen menig keer de Zwijndrechtse brug om DS’79/ FC Dordrecht aan te moedigen.
  • Getooid met wilde manen en noeste baard buldert, spuwt of bezingt Josse Kok zowel zijn frustratie als zijn beroering, met aanzwellende intensiteit in een voortrazend ritme tot een bevangen voordracht. Zelf bestempelt hij zich als de ontbrekende schakel tussen Lucebert en Gummbah.

Over de Krommedijk Legends

  • The Krommedijk Legends is een gelegenheidsband van The Hot Stewards, die vorig jaar Wantijpop met een groot muzikaal feest afsloten. Deze avond zullen zij zich helemaal storten op stadionmuziek. Juist ja, Krommedijkrock!
Wanneer?
19 mei 2012 van 19.00 tot 00.00 uur
Locatie:
in het FC Dordrecht stadion
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.