Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

De familierondleiding Ontdek keukengeheimen

De familierondleiding Ontdek keukengeheimen
Hoe werd er vroeger gekookt? Hoe bewaar je voedsel zonder ijskast? En wat at men eigenlijk? Deze keukengeheimen worden vandaag onthuld tijdens een boeiende rondleiding voor de hele familie in Huis Van Gijn.

In een 19de eeuwse keuken zonder elektriciteit werd er net zo lekker gekookt als tegenwoordig. Maar dat ging wel op een heel andere manier. Tijdens de familierondleiding kunnen bezoekers alle keukengeheimen en eetgewoonten in het woonhuis van Simon van Gijn ontdekken. Ook zijn oude keukenapparaten en voorwerpen te zien die duidelijk maken dat je beslist spierballen nodig had in een ouderwetse keuken.

Meer te zien in Huis Van Gijn In Huis Van Gijn zijn momenteel meer vreemde voorwerpen te zien. Tot en met 10 juni kan namelijk nog de tentoonstelling Wonen in een verzameling. Het rariteitenkabinet van Ad Breevaart worden bezocht. Deze markante Dordtenaar verzamelt sinds eind jaren zestig de meest uiteenlopende voorwerpen. Van maskers en beelden van heinde en verre tot Steiff knuffelbeesten en werk van hedendaagse kunstenaars. Zijn huis staat er vol mee. De tentoonstelling is een unieke kennismaking met een bonte verzameling en een kleurrijke collectioneur.

De familierondleiding Ontdek keukengeheimen in Huis Van Gijn vindt zondag 20 mei om 14.30 uur plaats in Huis Van Gijn. Kosten: € 2,50, excl. toegang tot het museum. Graag vooraf aanmelden via mail.

Wanneer?
20 mei 2012 van 14.30 tot 00.00 uur
Locatie:
in Huis Van Gijn, Nieuwe Haven 29-30
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.