Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Speciale signeersessie

Speciale signeersessie

De schrijvers van de Dordtse Schrijversloge presenteren zondag 1 juli tijdens de Dordtse Boekenmarkt hun nieuwe boeken. In de Hofstraat houden die dag Andries Boneschansker, Arend van Campen, Jochum Visser (Joachim Piscator), Ina de Weert en André Oerlemans een speciale signeersessie.

De Schrijversloge wil laten zien dat Dordrecht niet alleen een stad van kunstenaars is, maar ook van schrijvers. De Loge bestaat momenteel uit zes auteurs van uiteenlopende genres.

Zij proberen elkaar te ondersteunen, te helpen met promotie en tips en ze beoordelen elkaars werk. ,,Het leuke van de boekenmarkt is het contact met je lezers. Die kans heeft een schrijver niet zo vaak,” stelt André Oerlemans. Hij presenteert die dag zijn nieuwe thriller ‘Het Duivelshol’. Ook de andere auteurs signeren hun nieuwe boeken. Andries Boneschansker zelfs twee: zijn dichtbundel ‘Eilandgedachten’, die hij op Terschelling schreef, en de verhalenbundel ‘De Barre Tocht’. Joachim Piscator signeert zijn nieuwe novelle Moresnet en Arend van Campen zijn nieuwe thriller ‘Skikda, om God of olie?’. Ina de Weert houdt een prijsvraag waarbij lezers een van haar nieuwe boeken, waaronder ‘Zakelijke flirten voor Dummies’, kunnen winnen.

Verder hebben de schrijvers die dag een aspirant-logee uitgenodigd. Dat is de zestienjarige Janneke Blokland, die het afgelopen jaar haar boek ‘Lieve Anne’ uitbracht. Een dagboekachtig boekje over en aan Anne Frank.

Andries Boneschansker werkte onder meer bij politie, justitie en in het gevangeniswezen en maakte deel uit van de VN-missie in Kosovo, vlak na de oorlog. Zijn eerste boek ‘100 Dagen’ is een indringende weergave van het dagboek dat de schrijver bijhield tijdens zijn uitzending. Vrijdag 22 juni kwam zijn nieuwe verhalenbundel ‘De Barre Tocht’ uit. In twaalf korte verhalen wordt de lezer aan de hand genomen door het leven. De verhalen variëren van de koude van het water tot de hitte van het vuur. Van een noeste schipper tot een prachtige Française. Van een lieve winterfee tot de schrijfster van het kerstverhaal. Van een dode mevrouw tot een reiziger naar verre landen. Onlangs bracht hij ook de dichtbundel ‘Eilandgedachten’ uit, die hij op Terschelling schreef. Volgens Boneschansker een eiland waar gedachten en gedichten automatisch ontstaan. Het zijn gedichten over winter, zee, schelpen, reddingmaatschappij, Oerol, duinen en liefde. ,,Terschellings schoonheid dwingt tot poëzie,” zegt hij. Verder staat Boneschansker met zijn boekenserie ‘Sterk Blauw’ bekend als de Dordtse Baantjer en bereikte hij met het manuscript voor zijn boek ‘Trail’ de finale van ‘Het Beste Manuscript’.

Arend van Campen werkte en woonde als energy consultant in verschillende landen. Zijn thrillers spelen zich af in de oliehandel, waar zakelijke belangen vaak prevaleren boven ethische vraagstukken. Zijn nieuwe boek ‘Skikda, om God of olie?’ speelt zich af tegen de achtergrond van de Algerijnse burgeroorlog in 1997. Hoofdpersoon in het boek is Martin Braks, net als Van Campen olie-expert. Wanneer Braks hoort dat zijn collega Gert dood is aangetroffen, vertrekt hij naar Algerije om uit te zoeken wat er precies is gebeurd. Al snel raakt hij betrokken bij de Algerijnse burgeroorlog en maakt contact met de Group Islamic Armee (GIA), die hem onverwachts gaat helpen. Eerder schreef Van Campen ‘Probo Koala, the Rich Boys Connectie’. Een spannende Eco-Thriller over de schemer rond de internationale oliehandel, wat uiteindelijk leidde tot het dumpen van giftige olieresten in Ivoorkust. Hij was rond de rechtszaak diverse malen als deskundige te gast bij actualiteitenprogramma’s als Zembla en Profiel.

Ina de Weert is een schrijvende duizendpoot. Ze schrijft thrillers, spannende en absurde verhalen en managementboeken. Daarnaast houdt ze schrijfworkshops en schrijfvakanties. Onlangs verscheen haar boek ‘Zakelijk flirten voor Dummies’ en stond een verhaal van haar hand in de bundel ‘Bergen Bloedt’. De Weert debuteerde in 2005 met een absurd verhaal, getiteld ‘De stalkende stomerijman’, dat meedong in een schrijfwedstrijd van dagblad Trouw en de KRO en verscheen via uitgeverij De Geus in Breda. In 2006 verscheen haar verhalenbundel met hilarische dating verhalen ‘Same place, same time’, bij uitgeverij Tirion in Baarn. Haar literaire thriller ‘Rode gloed’ uit 2008 werd ook positief ontvangen. Ina is eigenaar van Missie-InC/InterimSupply en werkt als onderwijsadviseur, trainer en contentontwikkelaar. Tijdens de boekenmarkt kunnen mensen bij haar kraam een kaartje invullen voor een prijsvraag en daarmee een gesigneerd boek winnen.

Advocaat Jochum Visser schrijft onder het pseudoniem Joachim Piscator. Onlangs verscheen zijn boek ‘Moresnet’, een literaire novelle over geld, macht en lust. In het boek weet hij op treffende wijze een beeld te schetsen van het 19e-eeuwse Antwerpen en de streek rond Moresnet, destijds een ministaatje tussen Nederland, België en Duitsland. Het verhaal draait om de jonge, mooie schippersvrouw Istvana, die terecht komt in een wereld van intrige en hebzucht. Zij wordt als een speelbal gebruikt door mannen die dingen naar rijkdom, macht en haar begeerlijke lichaam. Inzet zijn de aandelen van de oude zinkmijn van Moresnet, waar de teloorgang van het oude Europa voelbaar is Visser debuteerde in 2005 met zijn verhalenbundel ‘Tussen Scylla en Charybdis’, waarvoor hij zijn ervaringen als advocaat gebruikte. Daarna verscheen zijn thriller ‘Het Van Gogh codicil’, waarin een onbekend kunstwerk uit het Dordrechts Museum wordt gestolen en een kunsthandelaar onder verdachte omstandigheden sterft. Daarna volgde de bundel ‘Oom Toktok en andere verhalen’. Momenteel is Visser bezig de beroemde bundel ‘Kopstukken’ van Godfried Bomans uit 1947 in een moderner jasje te gieten.

André Oerlemans is freelance journalist voor AD De Dordtenaar, uitgever en schrijver. Na enkele jaren bezig te zijn geweest met het uitgeven van boeken van andere auteurs – waaronder ‘mama komt je halen’ van Loudy Nijhof – verschijnt tijdens de boekenmarkt zijn derde thriller ‘Het Duivelshol’. Hierin ontdekt een misdaadjournalist de waarheid rondom de verdwijning van zijn vrouw en kinderen en ontrafelt daarmee tegelijkertijd een wereldwijd complot. Oerlemans debuteerde in 2006 met zijn thriller ‘Drakendoders’, kwam daarna met ’13 Verhalen voor het slapen gaan’ en leverde een jaar later zijn derde boek ‘Het Geheim van Paros’ af, waarvan de eerste druk binnen twee maanden was uitverkocht.

Wanneer?
1 juli 2012 van 10.00 tot 17.00 uur
Locatie:
in de kramen van uitgeverij De Vrije Dordtse Pers, in de Hofstraat
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.