Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Stichting Wezenlijk Voorleesmarathon

Stichting Wezenlijk Voorleesmarathon

In de week van 3 tot en met 9 september vindt de Week van de Alfabetisering plaats. Overal in Nederland wordt dan aandacht geschonken aan het feit, dat er nog zoveel volwassenen en kinderen zijn die moeite hebben met lezen en schrijven.

Dertig verschillende personen gaan voorlezen uit de spannende boeken van Casper Markesteijn. Ieder deel, ongeveer drie minuten, wordt door iemand anders voorgelezen. Bij deze voorleesmarathon gaat het om actie, om dóén dus lezen ook al gaat dat moeizaam. Daarvoor hebben we uiteraard moed nodig die de noodzakelijke energie geeft om in beweging te komen. Daarom willen wij laaggeletterden helpen om in beweging te komen.

Alle Dordtenaren, jong en oud, kunnen hier aan meedoen! Ook als je niet laaggeletterd bent, kom dan ook om deze actie te steunen!.

Bij de voorleesmarathon zal de wethouder Bert van de Burgt de aftrap doen en de Dordtse kinderboekenschrijver Casper Markesteijn ook aanwezig zijn. Er worden ook filmopnames van de gehele voorleesmarathon gemaakt door Rex media. Zo krijgen de deelnemers van de voorleesmarathon de gelegenheid om zichzelf terug te zien en hun eigen leesvaardigheid te evalueren.

Alle deelnemers aan de Voorleesmarathon krijgen een presentje!
LET OP: Er is maar beperkte plaats. Dus wees er snel bij!

Wanneer?
5 september 2012 van 14.00 tot 16.00 uur
Locatie:
de boekwinkel Vos & Van Der Leer, Scheffersplein
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.