Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Lezing en stadswandeling Dordtse kleuren

Lezing en stadswandeling Dordtse kleuren

Kleur heeft grote invloed op het karakter van een stad. In Dordrecht wordt door middel van de Dordtse kleuren geprobeerd de ruimtelijke kwaliteit van de stad te vergroten. Auteurs/architecten Hendrik Jan Groeneweg en Kees Rouw leggen tijdens een lezing alles uit over het ontstaan van deze Dordtse kleuren, een unieke en veelzijdige waaier met 55 kleuren.

Zij vertellen over het historisch onderzoek naar kleurgebruik en de hedendaagse architectuur en stedenbouw. Aansluitend volgt een wandeling langs een aantal bijzondere panden waar de kleuren van de stad zichtbaar zijn. Bezoekers krijgen na afloop een gratis kleurenstrip. Aanmelden kan kosteloos via de website.

Wanneer?
8 september 2012 van 15.00 tot 00.00 uur
Organisator
de Bibliotheek A tot Z
078 620 55 00
service@debibliotheekatotz.nl
Locatie:
Centrale Bibliotheek, Groenmarkt 153
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.