Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Workshop film maken voor Drechtenaren

Workshop film maken voor Drechtenaren

Werk mee aan voorprogramma film Samen stad aan het water

Vandaag geeft filmmaker Noud Heerkens van Bureau SOFA voor bewegend beeld een workshop film maken voor inwoners van de Drechtsteden bij de Dordtse Amateur Fotografen. Alle inwoners die geïnteresseerd zijn om een film te maken over de identiteit van hun eigen Drechtstad in relatie met het thema WATER kunnen zich aanmelden. De deelnemers krijgen een korte technische uitleg om hun opnames te kunnen maken. Deze opnames worden aan het einde van de middag gemonteerd tot 30 seconden film. De afzonderlijke filmpjes worden door SOFA aan elkaar gemonteerd tot een voorprogramma voor de documentaire film over de Drechtsteden die op 23 en 24 november 2012 wordt vertoond in een speciaal programma in het Energiehuis in Dordrecht.

Tijdens gesprekken zeiden sommige Drechtenaren tegen de filmmakers van SOFA ‘er stroomt water door mijn aderen in plaats van bloed’.

Kunstgebouw produceert de film en het voorprogramma in opdracht van Bureau Drechtsteden. Bureau SOFA baseert de film op oud en nieuw filmmateriaal en verhalen van inwoners over het thema Samen stad aan het water. Portretten van bijzondere inwoners van elke Drechtstad laten het dagelijks leven zien. Deze portretten worden gecombineerd met oud filmmateriaal van belangrijke gebeurtenissen uit de geschiedenis en poëtische beelden vanuit de lucht en het water tot een film die de identiteit van de Drechtsteden verbeeldt.

Samen stad aan het water
De Drechtsteden bestaat uit Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht. Zes gemeenten met een eigen verleden en cultuur. De gemeenten werken op veel terreinen samen en hanteren het motto: Samen stad aan het water.

Informatie over de gratis workshop
Voor wie: Individuele of groepen inwoners van de Drechtsteden
Door wie: Filmmaker Noud Heerkens van Bureau SOFA voor bewegend beeld. www.daf-fotografie.nl Aanmelden: deelname aan de workshop is gratis. Aanmelden kan via email of telefoon.
Vertoning: 23 en 24 november 2012 in het Energiehuis

Wanneer?
8 september 2012 van 13.00 tot 17.00 uur
Locatie:
Dordtse Amateur Fotografen, Mauvestraat 4
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.