Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

[F]luister 26

[F]luister 26

Vandaag vindt de 26e editie van [F]luister plaats met optredens van componist Greg Haines, singer-songwriter Dakota Suite en pianist Quentin Sirjacq. [F]luister 26 staat geheel in het teken van melancholische en hartverwarmende luistermuziek waarin de herfst doorklinkt. Aanvang is 15.00 uur en de toegang is gratis.

Greg Haines trad al meerdere malen op in Dordrecht, zowel tijdens [F]luister als Urban Explorers festival. Haines is een jonge Britse talentvolle componist en laptopmanipulator die inmiddels woont en werkt in Berlijn. Net als zijn muzikale vrienden Nils Frahm en Peter Broderick zoekt hij de grenzen op van de klassieke muziek. Hij speelt cello, viool, gitaar en piano, neemt de klanken ervan op, voegt elektronica toe en ordent alles in over elkaar glijdende lagen. Beïnvloed door grootheden als Henryk Górecki, Steve Reich en Arvo Pärt ontwikkelde hij zich tot een waar hedendaags componist. Haines componeert ook muziek voor dansvoorstellingen, zoals voor Het Nationale Ballet en choreograaf Meg Stuart. Onlangs verscheen zijn cd ‘Digressions’, een melancholisch meesterwerk van een onaardse schoonheid.

Dakota Suite alias creatief brein Chris Hooson (GB) wordt vergezeld door de Franse pianist Quentin Sirjacq. Een melancholische sfeer, kale composities en piano vormen de rode draad tijdens hun optreden. Muziek waarin de herfstachtige zang van Hooson wordt ingezet als instrument en die perfect past als het wat donkerder wordt, de bladeren vallen en de kleuren veranderen.

[F]luister is een serie optredens met aandacht voor luistermuziek. Het brengt verrassende muziek in een kunstzinnige omgeving. Experimentele en klassieke muziek, soundscapes en singer-songwriters: al 25 edities lang kwam er een breed scala aan klanken voorbij in respectievelijk het Centrum Beeldende Kunst (CBK) Dordrecht, Pictura en met ingang van 2012 het Dordrechts Museum. De optredens zijn geboren uit het Urban Explorers festival en mede geïnitieerd door het CBK en de Popcentrale.

Wanneer?
9 september 2012 van 15.00 tot 00.00 uur
Locatie:
in het Dordrechts Museum, Museumstraat 40
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.