Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Opendag Rode Kruis

Opendag Rode Kruis

Bent u benieuwd naar de activiteiten van het Rode Kruis in uw eigen stad? Wilt u weten waar de lokale vrijwilligers zich met hart en ziel voor in zetten? Wilt u weten wat het Rode Kruis voor u kan doen of waar u zich voor in zou kunnen zetten? Kom naar de open dag van het Rode Kruis afdeling Dordrecht.

Eerste hulp op evenementen
Ook het Rode Kruis Dordrecht is trots dat Dordrecht tot evenementenstad van het jaar is uitgeroepen. Ook zijn we trots dat wij aan veel van deze evenementen een steentje mogen bijdragen door mee te werken aan de veiligheid. Onze getrainde EHBO-vrijwilligers staan klaar voor alle eerste hulp.

Bezoek de open dag en zie diverse demonstraties.
Om 11.00, 13.00 en 14.30 uur is er een grote demonstratie en de hele dag door zijn er kleinere demonstraties. En wilt u zelf aan de slag? Dat kan ook!
Ook het SIGMA is de hele dag aanwezig. Dit is de Snel Inzetbare Groep ter Medische Assistentie die worden ingezet bij grote ongevallen en rampen ter ondersteuning van de professionele hulpverlening.

Een bezoekje of op vakantie.
Naast de eerste hulp doen we nog veel meer. Zo doen we aan huisbezoeken voor mensen die graag mensen ontmoeten, maar daarvoor minder mogelijkheden hebben en zorgen we voor vakanties voor mensen met een lichamelijke of sociale beperking. Misschien kent u ook iemand in uw buurt, die er graag gebruik van zou maken of heeft u hier zelf interesse in. Op de open dag kunt u meer informatie krijgen.

Student of scholier?
Op zoek naar een maatschappelijke stageplaats. Ook daar kunnen we bij helpen. Er zijn veel verschillende mogelijkheden. Deze dag is ook een perfecte gelegenheid voor het krijgen van informatie voor bijvoorbeeld een spreekbeurt of werkstuk.

Voor de kinderen.
Ook aan de kinderen is gedacht. Er staat een groot springkussen en er zijn mooie kleurplaten. Ook is er een speurtocht met leuke prijsjes. Kortom, voor iedereen - van jong tot oud - is de open dag een evenement om niet te missen.

Wanneer?
15 september 2012 van 10.00 tot 16.00 uur
Organisator
Rode Kruis Dordrech
Locatie:
Dubbelsteynlaan West 43
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.