Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Kinderkoren Festival

Kinderkoren Festival

Tien kinderkoren met ruim tweehonderd kinderen treden vandaag op tijdens het Kinderkorenfestival in de tuin van het Dordrechts Museum.

Als eerste treedt interkerkelijk kinderkoor De Waterdruppels uit Dordrecht op. Om 13.00 uur volgt interkerkelijk kinderkoor Emmanuël. Vanaf 13.30 uur treden op Sweet-Up en De Puppies uit Oud-Beijerland, Kinderkoor Friends uit Papendrecht, het Maasstedelijk Meisjeskoor uit Rotterdam, het Kinderkoor Papendrecht, Net4Kids uit Zeist en Vocal Kidz uit ’s-Gravendeel.

Het Kinderkorenfestival is een onderdeel van het Groot Dordrechts Korenfestival, dat dit jaar voor de zesde maal wordt georganiseerd. Daarbij treden veertig koren vanaf 12.00 uur op in kerken en op pleinen in de stad. Om 17.30 uur is er een Grand Finale op het Scheffersplein. Daar doet Kinderkoor Papendrecht aan mee.

Het Dordrechts Museum stelde voor het festival de museumtuin beschikbaar en zo nodig de binnenzaal voor als het slecht weer is. ,,De tuin is een schitterende locatie voor zo’n festival. Bovendien komen de kinderen op deze manier in contact met het museum,” zegt voorzitter Gerard Hovius van de stichting.

De stichting richt zijn aandacht doelbewust op kinderen. De koren in de regio kampen al jaren met vergrijzing. Door kinderkoren bij het festival te betrekken hoopt de organisatie dat dit voor de kinderen een opstap is om later in een volwassenenkoor te gaan zingen. De toegang tot het (Kinder)Korenfestival is gratis.

Kijk voor informatie op de website.

Wanneer?
22 september 2012 van 12.00 tot 18.00 uur
Organisator
mw. B.E. (Bertie) Rodrigues
651 19 18
secretariaat@concertendordrecht.nl
Locatie:
in de Museumtuin van het Dordrechts Museum
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.